La iaia del Maresme et proposa els millors plans (en família) per aquesta primavera

La iaia del Maresme et proposa els millors plans (en família) per aquesta primavera

Les hores de sol s’allarguen i el temps ens incita a passar el dia a l’aire lliure. La primavera és l’època ideal per fer plans i la iaia del Maresme coneix els millors perquè no t’avorreixis ni un segon. I tots per gaudir del temps lliure en família!

El Maresme és conegut pels seus quilòmetres de platja. Pots triar el municipi costaner que més t’agradi per anar a fer castells a la sorra o fer volar l’estel. Sota el sol segur que fa calor, també pots aprofitar per remullar-te els peus al trenc d’onada. Els més atrevits, fins i tot, es poden llençar a tastar l’aigua!
 
Prefereixes una estona de jocs en un parc infantil? A cada localitat de la comarca trobaràs zones de gronxadors on els teus fills s’ho passaran d’allò més bé. La iaia del Maresme et recomana el parc infantil adaptat de Pineda de Mar, amb un gran vaixell i aparells per fer exercici; el parc Francesc Macià de Malgrat de Mar, amb un piló de figures gegants i elements de joc; la plaça Montserrat d’Argentona, formada per zones per jugar i fonts per refrescar-se; o el parc Jeroni Gelpí de Vilassar de Mar, amb àrees tant per grans com per petits.
 
 
Et ve de gust conèixer més la nostra comarca? Pots passar per algun dels museus sobre diverses temàtiques que tenen les diferents poblacions del Maresme. A Argentona podràs visitar el Museu del Càntir, amb una gran col·lecció que compta amb 2.300 exemplars. A Premià de Mar trobaràs el Museu de l’Estampació, l’únic museu de l’Estat espanyol especialitzat en estampació tèxtil. El Museu del Turisme de Calella també és una bona opció, amb exposicions tant permanents com temporals itinerants. Al Museu de la Nàutica d’El Masnou podràs descobrir la història de la costa catalana.

 
Ruta del Pont de la Vila
 
El Maresme és de mar, però també de munt. I hi ha un munt d’itineraris que pots fer per les zones boscoses de la comarca, també adaptades per fer amb nens petits. Una d’elles és El Pont de la Vila, a Mataró, una ruta d’1,9 km i de baixa dificultat que es pot fer en uns 41 minuts. Es tracta d’una excursió fàcil i agradable per camins i corriols de pendents suaus. L’itinerari és senyalitzat amb fites verdes destacades amb color taronja.
  
 
L’inici és a la roca del Bon Dia, a l’àrea de serveis del Parc Forestal de Mataró. Des d’aquí, enfilant cap al camí de la Serra. Al cap de pocs minuts s’arriba a un petit mirador. En el trajecte, es passa per diverses masses vegetals, des de boscos de pins i alzines fins a zones de ginesta o romaní. Seguint les fites col·locades al llarg del camí no tens pèrdua. El nostre recorregut acabarà de nou al punt d’inici.
 
Ruta del corb marí

Una altra de les rutes que podem fer amb nens és la del corb marí, a Calella. El punt de trobada és el pont de fusta de la Riera Capaspre. En direcció Sant Pol, fins al final del passeig, pots anar admirant les palmeres datileres i els plàtans. Es puja per l’escala lateral de la platja fins a la carretera en direcció Sant Pol i fins al pont de fusta de sobre de la N-II. Mirant cap a l’esquerra, es pot veure corbs marins assecant-se a les roques. Són aquests ocells marins de plomatge negre els que donen nom a la ruta.
 
Un cop al pont de fusta de la carretera, es pot creuar i pujar camí de la muntanya cap a les Torretes. Des del mirador hi ha una gran vista de Calella, on es pot immortalitzar el moment amb una fotografia mentre s’observa la serra del litoral. Des d’allà també es pot veure el Far de Calella.
Jocs a la platja, parcs infantils, museus, rutes... Acompanya a la iaia del Maresme a fer els millors plans per aquesta primavera al Maresme.
 

0
Comparteix