Arenys de Mar

A la plaça de l'Església
De les 11 de la nit a les 3 de la matinada.

De 20 a 00 h
Lloc: Mercat municipal - Riera Bisbe Pol, 82
 
Jornada gastronòmica al Mercat Municipal, on paradistes i restauradors de la vila oferiran tapes, dolços, vi, cava i cervesa a preus populars.

Dissabte de 10 a 13h i de 16 a 18h. Diumenge 17 d'11 a 13h
 
Lloc: Museu Mineralogia - Església, 37-39

Per celebrar la Setmana de la Ciència el Museu Mollfulleda de Mineralogia obre les seves portes en una Jornada de Portes
Obertes per donar a conèixer una de les col·leccions de minerals més importants del nostre país. Aprofiteu també per veure l'exposició dels Paisatges geològics de Catalunya a la segona planta del Museu i una vitrina recordant l'arribada de l'home a la Lluna.

Preu: Gratuït

Fira Kneu Arenys de Mar

De les 10 a les 20 hores

Lloc: Plaça de l'Església - Plaça de l'Església
 
El 2 de novembre es celebrarà una nova edició de la Fira +KNEU a la Plaça de l’Església d´Arenys de Mar. La fira, organitzada per l'Associació Ski Arenys, té l’objectiu d´apropar els esports d´hivern i tot el que els envolta als aficionats i amants de la neu d'Arenys i de la comarca.

La Fira disposarà d´una zona amb material de muntanya, el mercat gastronòmic, la zona infantil amb activitats pels més petits de la casa, i una zona Show Cooking i de restauració on poder tastar alimentació de muntanya.
 

A les 12h

Visita guiada inspirats en el retaule. Retaule barroc d'Arenys de Mar.

Entrada gratuita.

Col·lecció Palomer, autor desconegut

Durada: D'11 a 13h

Lloc: Plaça de l'Ajuntament - Riera Bisbe Pol, 8
 
El 18 de juliol de 1936 un aixecament militar contra la República en diferents punts d'Espanya va ser l'inici de la Guerra Civil. A Arenys de Mar per fer front a l'aixecament, els membres de la CNT vam prendre el control de l'Ajuntament i van aixecar una barricada a la plaça.
 
Per reviure i recordar aquests fet des del Museu s'organitzarà una recreació històrica dels fets del juliol de 1936.

Durada: De 16 a 18h
 
Durant la Guerra Civil a tota la costa catalana es van construir nius de metralladora per defensar el litoral d'una possible incursió de les tropes franquistes. A Arenys de Mar es conserven diversos exemples d'aquestes construccions.
 
Acompanyats pel Grup de Búnquers Arenys visitarem l'interior d'aquestes construccions on potser trobarem alguna sorpresa.
 
Preu: Gratuït. Inscripció prèvia al telèfon 93 792 44 44 de l'1 a l'11 d'octubre de dimarts a dissabte de 10 a 13h i de 16 a 18h. Places limitades.

A les 9.00 h
Lloc: Zona coberta de la Riera
 
Fira de motos i cotxes americans amenitzada amb música, actuacions en directe, barra-bar amb barbacoa i stands de venda de productes relacionats amb la fira.

24es jornades gastronòmiques del Calamar

Durant tot el mes d’octubre

Com cada any, els veritables protagonistes seran els restaurants que, amb les seves propostes culinàries, han fet del calamar d’Arenys de Mar un producte estrella de projecció municipal, com a destinació gastronòmica de referència a la comarca del Maresme.

4 d’octubre a les 20.00 h Mostra gastronòmica Calamarenys
Lloc: Riera davant dels Jardins Asil Torrent

Vine i tasta en format de tapa alguns dels plats amb el calamar d'Arenys i que elaboraran per aquesta mostra els restaurants d'Arenys de Mar.
Actuació musical a càrrec de Nòmada Duo i un taller infantil: fes el teu barret en forma de calamar (a partir de 5 anys)

Preu: Compra de tiquets el mateix dia a partir de les 20h

5 d’octubre a les 11.30 subhasta de peix
Lloc: Pati del C. C. Calisay - Riera del Pare Fita, 31
 
Aquesta activitat pretén reproduir la manera com se subhastava anys enrere el peix. Es tracta de posar les espècies en cistelles de vímet i el venedor canta els preus fins que algú compri.
 
11 i 18 d’octubre showcooking al mercat Municipal (a les 18.00 h)

Demostració de cuina amb el calamar d'Arenys a l'espai de cuina del Mercat Municipal.

12 d'octubre Passeig pel Port d'Arenys (a les 11.00 h)
Lloc: Rotonda d'accés al port
 
Visita guiada pel moll pesquer, l'ermita del Mont Calvari amb visita inclosa a l'interior, veurem com evolucionen les obres de les noves instal·lacions del club Nàutic i finalment a l'espai artesanal del Moll.

25 d’octubre a les 20.00 h “Calamarenys al Mercat”

Jornada gastronòmica al Mercat Municipal, on paradistes i restauradors de la vila oferiran tapes, dolços, vi, cava i cervesa a preus populars.
Preu: Gratuït

27 d’octubre Espectacle de carrer: La recepta de l'àvia Enriqueta
A les 12.00 i a les 13.00 h
Lloc: Escales Mercat Municipal d'Arenys de Mar
 

Diumenge 22 de setembre d’11 h del matí fins les 20.00 h a la Riera, la part nova coberta.
Celebració del 25è aniversari de l'Associació Geganters d'Arenys de Mar, programada pel passat diumenge 19 de maig i que es va posposar per les inclemències climatològiques.
La jornada comptarà amb una matinal infantil, cercavila de Gegants i la festa d'aniversari amb "pastís" i concert.
Arenys de Mar

Pàgines

Comparteix
Subscribe to Arenys de Mar