Tordera

23 de juny a partir de les 22.00h.
Lloc: Plaça de l’Església
La Flama arribarà a partir de les 22h a la plaça de l’Església i, seguidament, es farà la lectura del Manifest de Sant Joan. Per celebrar la revetlla, la Nostra Dansa ha organitzat una audició de sardanes i Ball de Revetlla.

1 de juny de 10.00 a 21.00
Amb aquesta Fira es vol potenciar el consum del producte de proximitat i Km.0. Per aquest motiu s’està treballant en què hi hagi parades de productors d’horta, verdura i fruita fresca de proximitat, parades d’alimentació elaborada, artesania que treballi amb productes naturals. A més hi haurà una zona de degustació, tallers, tasts guiats, etc.
Aquesta nova actuació de dinamització comercial s’emmarca dins el cap de setmana “Benvinguts a Pagès” www.benvingutsapages.cat  Aquesta és una iniciativa de la Generalitat que s’emmarca dins el programa Catalunya Regió Europea de la Gastronomia i que es portarà a terme els dies 1 i 2 de juny per tot el territori català.
Lloc: Carrer Sant Ramon, al Carrer Ciutadans fins a la Plaça de l’Ajuntament.

Els dies 1 i 2 de juny.
Torneig de futbol 7. L'edició d'enguany comptarà amb la participació de 26 clubs repartits a les categories nascuts al 2007, 2008 i 2009. 
Lloc: Instal·lacions del Club Futbol Tordera.
Tordera

Temps: 5 h
Distància: 42,68 km
Dificultat: Alta
Activitat: BTT​

El Parc del Montnegre i el Corredor gestiona els massissos litorals que s'estenen entre la riera d'Argentona i la boca de la Tordera, el riu del Montseny, a cavall del Maresme i del Vallès. Malgrat l'expansió de les àrees urbanitzades, les zones abruptes i muntanyoses conserven magnífics paisatges de bosc mediterrani amb alzinars, rouredes i castanyedes, grans masies i conreus. L'itinerari descrit recorre en pujada els contraforts nord-orientals del Montnegre, entre la vila de Tordera i l'antiga parròquia d'Hortsavinyà, després baixa arran de costa fins a Pineda de Mar i torna al punt d'origen per Malgrat de Mar i Palafolls, població de la qual es visita el seu castell.
Ruta senyalitzada parcialment.

Consulta el mapa de l'itinerari a: www.wikiloc.com

 

Temps: 3 h 30 min
Distància: 9,1 km
Dificultat: Mitjana
Activitat: Senderisme​

Punt d’inici: església de Pineda.

L'itinerari té l'inici a Pineda de Mar, a l'església parroquial de Santa Maria, a prop del pas peatonal subterrani de la carretera N-II. La primera referència documental que esmenta el temple és la seva acta de consagració duta a terme pel bisbe de Girona l'any 1079. El recorregut s'introdueix a la vall de la riera de Pineda passant per espais agrícolas i paisatges forestals de gran valor ambiental. Després travessa la riera i s'enfila fins el coll dels Altars i retorna a Santa Maria per Sant Jaume. Els principals punts d'interès d'aquest itinerari són: Santa Maria, Rectoria Vella, Can Cànoves, Aqüeducte romà de can Cua, Sant Pere de Riu, Font del Ferro, Molí de can Marquès, Forn de calç de can Marquès, Montpalau i Ermita de Sant Jaume.

Consulta el mapa de l'itinerari a: www.parcs.diba.cat

 

Temps: 30 min
Distància: 1,7 km
Dificultat: Baixa
Activitat: Senderisme​

Punt d’inici: Centre d’Informació d’Hortsavinyà. Veïnat d’Hortsavinyà (Tordera)

Caminada agradable per pista ampla. ombrívola i planera en la major part del trajecte. amb dos pendents sobtats. però curts. L'itinerari és senyalitzat com a sender local (SL-C 78) amb fites de fusta. Recomanable per a tots els públics. És aconsellable portar aigua i calçat adequat. Cal mantenir la tranquil·litat de l'entorn i no llençar-hi deixalles de cap mena.

Consulta el mapa de l'itinerari a: www.parcs.diba.cat

 

Temps: 1 h 10 min
Distància: 3,1 km
Dificultat: Mitjana
Activitat: Senderisme​ inclusiu

Punt d’inici: Centre d’Informació d’Hortsavinyà. Veïnat d’Hortsavinyà (Tordera).

Caminada amb algun desnivell fort, que alterna trams d’antics camins de bosc amb pistes forestals.

L'itinerari és senyalitzat amb fites amb marques blanques i verdes, amb l'indicatiu SL-C 73.

Està recomanat per a tots els públics. Algun tram coincideix amb pistes obertes al trànsit .
En aquest itinerari hi ha plafons en braille, adaptats a persones amb disminució visual que puguin fer l'itinerari sempre acompanyades.

Consulta el mapa de l'itinerari a: www.parcs.diba.cat

 

Temps: 8 h 6 min
Distància: 23,5 km
Dificultat: Mitjana
Activitat: Senderisme​

Aquest itinerari lineal transcorre per l'Alt Maresme. Té com a punt de partida la població de Calella i de finalització a Tordera. És una ruta apta per fer a peu. En la seva major part discorre per la cadena costanera mostrant magnífiques vistes de la zona litoral i del massís del Montseny. Els desnivells no són excessius, encara que cal tenir en compte que comença a nivell del mar i, per això, qualsevol pendent que remunti des d'aquest nivell ha de ser considerada íntegrament.

Consulta el mapa de l'itinerari a: www.parcs.diba.cat

 

Hora: De 10:00 a 20:00 h
Lloc: Plaça darrera de l’església
 
Durant tot el dia , darrera de la plaça acollirà parades de llibres, roses i artesania i diverses activitats literàries i culturals. En el marc de la Fira també es farà el lliurament de premis literaris infantils Baron de Carlos.
 
Tordera

Pàgines

Comparteix
Subscribe to Tordera