Tordera

Activitats pedagògiques per a les escoles i instituts! Parcs, visites als museus, excursions, escoles de natura, activitats lúdiques, etc!

sant antoni tordera

09:00h

Arriba la tradicional festa dels Tres Tombs en motiu de la celebració de Sant Antoni Abat.

Com en anys anteriors, es prepara una gimcana hípica al Parc Prudenci Bertrana, una cercavila de cavalls pels carrers dels nucli antic, la missa i la benedicció dels animals.

La festa començarà a les 9 del matí al Parc Prudenci Bertrana amb la VII Gimcana Hípica  i la concentració de cavallistes al mateix parc.

Les vint-i-vuit passejades que s’han programat pel 2019 al Parc del Montnegre i el Corredor tenen per objecte ajudar a conèixer millor el patrimoni natural i cultural del parc i gaudir del seu entorn. Aquest cicle de sortides es duu a terme, bàsicament en cap de setmana (dissabtes o diumenges), als municipis de l’àmbit del parc: Arenys de Munt, Dosrius, Fogars de la Selva, Llinars del Vallès, Mataró, Palafolls, Pineda de Mar, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Celoni, Sant Iscle de Vallalta, Tordera, Vallgorguina i Vilalba Sasserra. 

 

23 de juny a partir de les 22.00h.
Lloc: Plaça de l’Església
La Flama arribarà a partir de les 22h a la plaça de l’Església i, seguidament, es farà la lectura del Manifest de Sant Joan. Per celebrar la revetlla, la Nostra Dansa ha organitzat una audició de sardanes i Ball de Revetlla.

1 de juny de 10.00 a 21.00
Amb aquesta Fira es vol potenciar el consum del producte de proximitat i Km.0. Per aquest motiu s’està treballant en què hi hagi parades de productors d’horta, verdura i fruita fresca de proximitat, parades d’alimentació elaborada, artesania que treballi amb productes naturals. A més hi haurà una zona de degustació, tallers, tasts guiats, etc.
Aquesta nova actuació de dinamització comercial s’emmarca dins el cap de setmana “Benvinguts a Pagès” www.benvingutsapages.cat  Aquesta és una iniciativa de la Generalitat que s’emmarca dins el programa Catalunya Regió Europea de la Gastronomia i que es portarà a terme els dies 1 i 2 de juny per tot el territori català.
Lloc: Carrer Sant Ramon, al Carrer Ciutadans fins a la Plaça de l’Ajuntament.

Els dies 1 i 2 de juny.
Torneig de futbol 7. L'edició d'enguany comptarà amb la participació de 26 clubs repartits a les categories nascuts al 2007, 2008 i 2009. 
Lloc: Instal·lacions del Club Futbol Tordera.
Tordera

Temps: 5 h
Distància: 42,68 km
Dificultat: Alta
Activitat: BTT​

El Parc del Montnegre i el Corredor gestiona els massissos litorals que s'estenen entre la riera d'Argentona i la boca de la Tordera, el riu del Montseny, a cavall del Maresme i del Vallès. Malgrat l'expansió de les àrees urbanitzades, les zones abruptes i muntanyoses conserven magnífics paisatges de bosc mediterrani amb alzinars, rouredes i castanyedes, grans masies i conreus. L'itinerari descrit recorre en pujada els contraforts nord-orientals del Montnegre, entre la vila de Tordera i l'antiga parròquia d'Hortsavinyà, després baixa arran de costa fins a Pineda de Mar i torna al punt d'origen per Malgrat de Mar i Palafolls, població de la qual es visita el seu castell.
Ruta senyalitzada parcialment.

Consulta el mapa de l'itinerari a: www.wikiloc.com

 

Temps: 3 h 30 min
Distància: 9,1 km
Dificultat: Mitjana
Activitat: Senderisme​

Punt d’inici: església de Pineda.

L'itinerari té l'inici a Pineda de Mar, a l'església parroquial de Santa Maria, a prop del pas peatonal subterrani de la carretera N-II. La primera referència documental que esmenta el temple és la seva acta de consagració duta a terme pel bisbe de Girona l'any 1079. El recorregut s'introdueix a la vall de la riera de Pineda passant per espais agrícolas i paisatges forestals de gran valor ambiental. Després travessa la riera i s'enfila fins el coll dels Altars i retorna a Santa Maria per Sant Jaume. Els principals punts d'interès d'aquest itinerari són: Santa Maria, Rectoria Vella, Can Cànoves, Aqüeducte romà de can Cua, Sant Pere de Riu, Font del Ferro, Molí de can Marquès, Forn de calç de can Marquès, Montpalau i Ermita de Sant Jaume.

Consulta el mapa de l'itinerari a: www.parcs.diba.cat

 

Temps: 30 min
Distància: 1,7 km
Dificultat: Baixa
Activitat: Senderisme​

Punt d’inici: Centre d’Informació d’Hortsavinyà. Veïnat d’Hortsavinyà (Tordera)

Caminada agradable per pista ampla. ombrívola i planera en la major part del trajecte. amb dos pendents sobtats. però curts. L'itinerari és senyalitzat com a sender local (SL-C 78) amb fites de fusta. Recomanable per a tots els públics. És aconsellable portar aigua i calçat adequat. Cal mantenir la tranquil·litat de l'entorn i no llençar-hi deixalles de cap mena.

Consulta el mapa de l'itinerari a: www.parcs.diba.cat

 

Temps: 1 h 10 min
Distància: 3,1 km
Dificultat: Mitjana
Activitat: Senderisme​ inclusiu

Punt d’inici: Centre d’Informació d’Hortsavinyà. Veïnat d’Hortsavinyà (Tordera).

Caminada amb algun desnivell fort, que alterna trams d’antics camins de bosc amb pistes forestals.

L'itinerari és senyalitzat amb fites amb marques blanques i verdes, amb l'indicatiu SL-C 73.

Està recomanat per a tots els públics. Algun tram coincideix amb pistes obertes al trànsit .
En aquest itinerari hi ha plafons en braille, adaptats a persones amb disminució visual que puguin fer l'itinerari sempre acompanyades.

Consulta el mapa de l'itinerari a: www.parcs.diba.cat

 

Pàgines

Comparteix
Subscribe to Tordera