Sant Iscle de Vallalta

Activitats pedagògiques per a les escoles i instituts! Parcs, visites als museus, excursions, escoles de natura, activitats lúdiques, etc!

Les vint-i-vuit passejades que s’han programat pel 2019 al Parc del Montnegre i el Corredor tenen per objecte ajudar a conèixer millor el patrimoni natural i cultural del parc i gaudir del seu entorn. Aquest cicle de sortides es duu a terme, bàsicament en cap de setmana (dissabtes o diumenges), als municipis de l’àmbit del parc: Arenys de Munt, Dosrius, Fogars de la Selva, Llinars del Vallès, Mataró, Palafolls, Pineda de Mar, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Celoni, Sant Iscle de Vallalta, Tordera, Vallgorguina i Vilalba Sasserra. 

 

Detall del programa

Equips familiars hauran de realitzar diferents proves esportives i lúdiques relacionades amb el bosc i els bolets. Inscripcions prèvies a l’Ajuntament de Sant Iscle de Vallalta.

 

Temps: 2 h
Distància: 6 km
Dificultat: Baixa
Activitat: Senderisme​

PER SOBRE LA VALLALTA

Aquest itinerari no és dur si ens prenem la pujada amb molta calma. Al llarg del recorregut passarem per diferents formacions boscoses que semblen alternar-se de manera capritxosa. A la Creu de Canet, gaudirem de vistes  sobre el litoral proper  i, en d’altres punts s’obriran petites finestres que ens acosten muntanyes molt més llunyanes.

Consulta el mapa de l'itinerari a: www.naturalocal.net

 

Temps: 3 h 50 min
Distància: 9,70 km
Dificultat: Mitjana
Activitat: Senderisme​ i BTT

ELS SUROS DELS IBERS

Petita incursió al Montnegre, fins al límit superior del terme de Sant Iscle, que va del Pla de les Bruixes fins al Pla de Forcs passant pel coll de Senís. Itinerari primer de pujada constant, després planegem per una carena puja baixa i acabarem tot baixada fins a la tornada.

Gaudirem de vistes al massís del Montseny i a les valls properes així com als cims del Montnegre. Envoltats de densosboscos d’alzines sureres, trobarem un indret on els neolítics van fer gravats rupestres en unes roques. Al final passarem per l’ indret màgic conegut com a ‘‘Dones d’Aigua’’ sota Can Oller.

Consulta el mapa de l'itinerari a: www.naturalocal.net

 

Temps: 3 h i 30 min
Distància: 12km
Dificultat: Mitjana
Activitat: Senderisme​ i BTT

ENSOTATS ENTRE CARENES.

Us proposem una ruta on veurem diferents maneres de viure i treballar a partir dels recursos que ens ofereix la natura; com la història de dos germans ha creat escola en el cultiu de les cirerers a Arenys de Munt.

Veurem els paisatges "selvatics" mediterranis  dels sots, les espectaculars panoràmiques sobre el Montnegre, passant entre paisatges agrícoles i submergint-nos en veritables boscos mediterranis humits.

Consulta el mapa de l'itinerari a: www.naturalocal.net

 

Temps: 14 h 32 min
Distància: 43,1 km
Dificultat: Mitjana
Activitat: Senderisme​

Descripció: El sender s'inicia a Portbou (Alt Empordà) i ressegueix la costa catalana fins arribar a Ulldecona (Montsià), després de 579,740 km. Al llarg del seu recorregut, travessa el Parc Natural del Cap de Creus, el Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà, el Parc del Montnegre i el Corredor, el Parc de la Serralada Litoral, el Parc de la Serralada de Marina, el Parc Natural de la Serra de Collserola, el Parc del Garraf, el Parc d'Olèrdola, el Parc del Foix i el Parc Natural del Delta de l'Ebre. 

Recorregut dins del parc: s'endinsa al parc per Can Burgada (Tordera) i en surt pel coll de Can Bordoi (Llinars del Vallès).

Punts d'interès: Església de Vallmanya (Tordera), Ermita de l'Erola (Tordera), Hortsavinyà (Tordera), Roure i Ermita de Santa Maria de Montnegre (Sant Celoni), Església i paratge de Sant Martí del Montnegre (Sant Celoni), Vallgorguina, Can Pradell de la Serra (Vallgorguina), Santuari del Corredor (Dosrius), Can Bosc (Dosrius), Església de Sant Andreu del Far (Dosrius), restes arqueològiques de Castell Vell (Llinars del Vallès).

Consulta el mapa de l'itinerari a: www.parcs.diba.cat

 

Temps: 11 h 52 min
Distància: 38,2 km
Dificultat: Mitjana
Activitat: Senderisme​

El sender neix a Mataró (Maresme) i es dirigeix direcció al Nord fins arribar al cim del Canigó i finalment a Prada de Conflent (el Conflent), després de 212,6 km. Durant el recorregut el sender travessa diferents espais protegits com el Parc del Montnegre i el Corredor, el Parc Natural del Montseny, l'Espai Natural de les Guilleries-Savassona, el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, l'Espai d'Interès Natural de l'Alta Garrotxa i finalment el massís del Canigó.

Recorregut dins del parc: s'endinsa al parc per Can Pineda (Mataró) i en surt per Ca l'Oller de Fuirosos (Sant Celoni).

Punts d'interès: Ermita de Sant Miquel de Mata (Mataró), Ermita de Sant Martí de Mata (Mataró), Ermita de Iorita (Llavaneres), Creu de Rupit (Dosrius), Collsacreu (Arenys de Munt), Veinat de Cal Peraire (Sant Celoni), Església i paratge de Sant Martí del Montnegre (Sant Celoni), Ermita de Sant Roc (Sant Celoni).

Consulta el mapa de l'itinerari a: www.parcs.diba.cat

 

Temps: 8 h 16 min
Distància: 23,7 km
Dificultat: Mitjana
Activitat: Senderisme​

Punt d’inici: Sant Iscle de Vallalta.
El sender s'inicia a Sitges i després de 214 km finalitza a Canet de Mar. Entremig travessa el Parc del Garraf, el Parc Natural de la Muntanya de Montserrat, el Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac, el Parc Natural del Montseny i, finalment, s'endinsa al parc.

Recorregut dins del Parc del Montnegre i el Corredor: entra per la urbanització de Can Batlle (Sant Celoni) i surt per Can Serena (Sant Iscle de Vallalta).

Punts d'interès: Església i paratge de Sant Martí de Montnegre (Sant Celoni) i Dones d'Aigua (Sant Iscle de Vallalta).

Consulta el mapa de l'itinerari a: www.parcs.diba.cat

 

Temps: 3 h 46 min
Distància: 10,4 km
Dificultat: Mitjana
Activitat: Senderisme​

Punt d’inici: Sant Iscle de Vallalta.

El Montnegre de ponent es desferma fins a ensotar-se en el fossat de la Vallalta. La frondositat de l'alzinar, l'extensió de la sureda i les pissarres dels cims li confereixen el peculiar i harmònic envellutat verd frondós.

És aquest un bon territori on no és extranya que hi trobem des de monuments megalítics fins a poblaments ibers.

La muntanya ha estat intensament aprofitada fins a mitjan segle XX. Els segles de convivència en un entorn muntanyenc van donar noms de lloc relacionats amb les feines del bosc o del mas.

Es recomana portar cantimplora i calçat adequat.

Consulta el mapa de l'itinerari a: www.parcs.diba.cat

 

Pàgines

Comparteix
Subscribe to Sant Iscle de Vallalta