Sant Iscle de Vallalta

En el marc del programa de passejades guiades 2021 del Parc del Montnegre i el Corredor, dissabte 2 d'octubre s'organitza l'activitat a la recerca de la rata esquirolera.

La rata esquirolera, o liró gris, és un animal petit i discret propi de les boscúries caducifòlies septentrionals. Descobrirem el seu hàbitat a les rouredes culminants del Montnegre i, qui sap, potser els podrem veure! Sortida organitzada juntament amb el Museu de Ciències Naturals de Granollers, dins del programa de seguiment d’aquesta espècie.

L'hora i el punt de trobada serà a les 9.00 h a l'ajuntament de Sant Iscle de Vallalta.
Durada: 3 h
Inscripció prèvia a l'Escola de Natura del Corredor (tel. 937 955 405).
Preu:
Menors de 6 anys: gratuït.
De 6 a 12 anys i majors de 65: 2€
Socis del Cercle de Voluntaris dels Parcs Naturals i Families nombroses: 2€
Majors de 12 anys i menors de 65 anys: 3€

Per més informació, cliqui en aquest enllaç

En el marc del programa de passejades guiades 2021 del Parc del Montnegre i el Corredor, dissabte 22 de maig s'organitza Pedracastell.

Una Passejada tradicional però molt interessant, que permet conèixer la baga de la Vallalta, gaudir de les envistes del mar i descobrir el vessant solell, sec i eixut que davalla vers Canet.

L'hora i el punt de trobada serà a les 9.30 h al Ajuntament de Sant Iscle de Vallalta.
Durada: 4 hores
Inscripció prèvia a l'Escola de Natura del Corredor (tel. 937 955 405).
Preu:
Menors de 6 anys: gratuït.
De 6 a 12 anys i majors de 65: 2€
Socis del Cercle de Voluntaris dels Parcs Naturals i Families nombroses: 2€
Majors de 12 anys i menors de 65 anys: 3€

Per més informació, cliqui en aquest enllaç
 

Can Turon
C. Baixada del Forn, 1
630 864 334

Proposta gastronòmica:
Cheesecake de maduixes
Milfulles de crema o nata amb maduixes

Juanitas Dolç & Salat
Ctra. St. Iscle - St. Pol, Polígon El Molí Nau 8B
937 946 177
www.postresjuanitas.com

Xarxes socials:
Facebook: @PostresJuanitas
Instagram: @joangrimal

Proposta gastronòmica:
Cheesecake de maduixes
Milfulles de crema o nata amb maduixes

El Jabalí
Pl. Major, 14
658 319 282

Proposta gastronòmica: 
Primer plat:
Amanida de formatge de cabra a la vinagreta de maduixa
Segon plat:
Botifarra de maduixa
Postres:
Maduixes de la Vallalta al gust
Proposta de maridatge: Tres ceps del celler Roura

El Racó de la María · Carnisseria i Xarcuteria
Pl. Major, 3
673 484 699

Proposta gastronòmica:
Hamburgueses de maduixes 
Botifarra de maduixes
 

 

Ja és Temps de Maduixes al Maresme! La pandèmia sanitària ha provocat que algunes de les activitats no s’hagin pogut organitzar, com els anys anteriors. Malgrat tot, des del Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme volem posar en valor els sabors que ens ofereix la primavera i que són el producte dels paisatges de la nostra comarca. Uns paisatges d’horta, de rieres, de mar i de munt.

Tot i que actualment se’n conreen diverses varietats, cosa que garanteix tenir-ne durant tot l’any, és durant els mesos de primavera que la maduixa del Maresme aconsegueix la seva màxima qualitat. De l’1 de maig al 6 de juny et convidem a gaudir de la maduixa del Maresme a través de les propostes que podràs degustar en els restaurants, pastisseries, elaboradors i altres establiments de la comarca.

Les Jornades Gastronòmiques de la Maduixa és un esdeveniment d’abast comarcal obert a totes les propostes gastronòmiques amb maduixes del Maresme. Aquest és un recull dels establiments  que han volgut participar.
Aquesta informació ha estat facilitada pels restaurants participants. El Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme no es fa responsable dels canvis de les propostes.

Localitzeu totes les propostes gastronòmiques i productors de la Xarxa productes de la Terra a  google maps


 

Activitats pedagògiques per a les escoles i instituts! Parcs, visites als museus, excursions, escoles de natura, activitats lúdiques, etc!

Les vint-i-vuit passejades que s’han programat pel 2019 al Parc del Montnegre i el Corredor tenen per objecte ajudar a conèixer millor el patrimoni natural i cultural del parc i gaudir del seu entorn. Aquest cicle de sortides es duu a terme, bàsicament en cap de setmana (dissabtes o diumenges), als municipis de l’àmbit del parc: Arenys de Munt, Dosrius, Fogars de la Selva, Llinars del Vallès, Mataró, Palafolls, Pineda de Mar, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Celoni, Sant Iscle de Vallalta, Tordera, Vallgorguina i Vilalba Sasserra. 

 

Detall del programa

Equips familiars hauran de realitzar diferents proves esportives i lúdiques relacionades amb el bosc i els bolets. Inscripcions prèvies a l’Ajuntament de Sant Iscle de Vallalta.

 

Temps: 2 h
Distància: 6 km
Dificultat: Baixa
Activitat: Senderisme​

PER SOBRE LA VALLALTA

Aquest itinerari no és dur si ens prenem la pujada amb molta calma. Al llarg del recorregut passarem per diferents formacions boscoses que semblen alternar-se de manera capritxosa. A la Creu de Canet, gaudirem de vistes  sobre el litoral proper  i, en d’altres punts s’obriran petites finestres que ens acosten muntanyes molt més llunyanes.

Consulta el mapa de l'itinerari a: www.naturalocal.net

 

Temps: 3 h 50 min
Distància: 9,70 km
Dificultat: Mitjana
Activitat: Senderisme​ i BTT

ELS SUROS DELS IBERS

Petita incursió al Montnegre, fins al límit superior del terme de Sant Iscle, que va del Pla de les Bruixes fins al Pla de Forcs passant pel coll de Senís. Itinerari primer de pujada constant, després planegem per una carena puja baixa i acabarem tot baixada fins a la tornada.

Gaudirem de vistes al massís del Montseny i a les valls properes així com als cims del Montnegre. Envoltats de densosboscos d’alzines sureres, trobarem un indret on els neolítics van fer gravats rupestres en unes roques. Al final passarem per l’ indret màgic conegut com a ‘‘Dones d’Aigua’’ sota Can Oller.

Consulta el mapa de l'itinerari a: www.naturalocal.net

 

Pàgines

Comparteix
Subscribe to Sant Iscle de Vallalta