Sant Cebrià de Vallalta

Temps: 3 h
Distància: 9 km
Dificultat: Mitjana
Activitat: Senderisme​ i BTT

ELS PAISATGES ONDULATS DE VALLALTA

La ruta s'emmarca entre el mar i els turons que fan de contrafort al Montnegre, punt on la franja que va de la costa a la serralada litoral es fa estreta. És a Sant Pol on les ondulacions del terreny arriben fins gairebé arran de mar. 

L'itinerari cap a la Vallalta és costerut, no serà fàcil trobar zones planes. Al nostre pas trobem petits turons i petites valls amb grans tresors amagats. Els boscos que veurem presenten una vegetació o una altra segons la seva orientació. Les maduixeres estaran florides ja sigui tardor, primavera o hivern. I, com si d'antics amagatalls es tractés, les mines de xampinyons ens descobriran curioses construccions fetes amb la força del pic i la pala dels agricultors de la zona.

Consulta el mapa de l'itinerari a: www.naturalocal.net

 

Temps: 3 h 46 min
Distància: 10,4 km
Dificultat: Mitjana
Activitat: Senderisme​

Punt d’inici: La vall del torrent de Can Mates

Excursió llarga amb un tram de fort desnivell. L'itinerari està senyalitzat com a sender local (blanc sobre verd, SL-C 102) en fites de fusta. Es tracta d'un itinerari per a vianants, recomanable per a tots els públics. És aconsellable portar aigua i calçat adequat. Cal mantenir la tranquil·litat de l'entorn i no llençar-hi deixalles de cap tipus així com respectar la propietat privada.

Trobem el senyal d'inici sortint del parc Puigvert de Sant Cebrià de Vallalta, a uns 500 metres a un trencall a la pista de la vall del torrent de Can Mates.

Consulta el mapa de l'itinerari a: www.parcs.diba.cat

 

Lloc: espai exterior del pavelló municipal
 
Venda de maduixes directament dels pagesos i fira de productes relacionats amb la maduixa. Acompanyat d’activitats infantils i altres activitats organitzades per diverses entitats.

Aquest any 2019 es celebren els 1.000 anys de la primera referència documentada de Sant Cebrià de Vallalta amb una festa medieval. Hi trobareu parades de venda, restauració, artesania i alimentació amb vestuari de l'època. -Tallers de monedes, escrivania i forjador. -Accions itinerants durant els dos dies amb personatges/actors i músics. -Torneig de cavalleria amb trencament de llances i combats d'espases.

Les vint-i-vuit passejades que s’han programat pel 2019 al Parc del Montnegre i el Corredor tenen per objecte ajudar a conèixer millor el patrimoni natural i cultural del parc i gaudir del seu entorn. Aquest cicle de sortides es duu a terme, bàsicament en cap de setmana (dissabtes o diumenges), als municipis de l’àmbit del parc: Arenys de Munt, Dosrius, Fogars de la Selva, Llinars del Vallès, Mataró, Palafolls, Pineda de Mar, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Celoni, Sant Iscle de Vallalta, Tordera, Vallgorguina i Vilalba Sasserra. 

 

Hi hauran parades, taller de cuina per adults, taller de cuina infantil, espectacles i moltes sorpreses.

Del 27 al 30 de setembre
Sopar popular, concerts i balls, festa infantil, sardanes, correfoc, geganters, obra de teatre botifarrada popular i monòlegs.

Hora: 9:00h
Lloc: Pistes de Petanca Pla de Ca l’Andreu
Arrossada per a tots els participants.

Hora: 20:30h
Lloc: Pavelló Municipal
Marxa nocturna de Torxes juntament amb els municipis de Sant Pol de Mar, Sant Iscle de Vallalta i Sant Cebrià de Vallalta

Pàgines

Comparteix
Subscribe to Sant Cebrià de Vallalta