Òrrius

Les vint-i-una passejades guiades que s’han programat pel 2019 al Parc de la Serralada Litoral tenen per objecte ajudar a conèixer millor el patrimoni natural i cultural del Parc i gaudir del seu entorn. Tots els itineraris, d’entre 2 i 3 hores de durada, estan guiats per un expert coneixedor del territori que ajudarà els participants a interpretar, valorar i respectar els paisatges i a descobrir racons amagats del Parc i dels seus municipis.

Preu per sortida: adults, 4 euros; menors, entre sis i dotze anys, 3 euros; menors de sis anys gratuït; 10% de descompte per a famílies nombroses i per als membres del Cercle de Voluntaris dels Parcs Naturals. Les passejades i monogràfics que coincideixen amb el Dia Europeu dels Parcs tindran caràcter gratuït.

Si el temps no permet fer l’activitat en bones condicions, es posposarà a un altre dia a criteri de l’organització.

Requisits: cal portar calçat i roba adequats per caminar per la muntanya, aigua, gorra i protecció solar o impermeable, si el temps ho aconsella. A les sortides nocturnes, porteu una llanterna o frontal i armilla reflectant.

Consulteu la programació a l'arxiu pdf adjunt

Del 25 al 29 de juliol
Òrrius

Tot el dia a la Plaça del Maig.
Activitats i paradetes durant tot el dia en motiu del Mercat de la Música, organitzat per l’Escola de Música d’Òrrius.
Òrrius

7 de juny a les 21.30h a la Sala Teatre.
Preu de l’entrada: 5€
Formació amateur de gran format creada l’any 2012 dins l’Escola de Música Combo de Granollers amb un repertori de swing, jazz, funk
Òrrius

Hora i lloc: 12h. a la Plaça del Maig. Entrada Lliure.
Roc&Gospel és el cor de góspel de l’escola municipal de música de la Roca del Vallès. Formació amateure de 45 cantaires dirigida per Gerson Gelabert.

Consulteu els prop de 60 musicals Festivals del Maresme 2019 en aquesta guia. Hi ha propostes per a tots els gustos!

Temps: 1 h 15 min
Distància: 5,21 km
Dificultat: Baixa
Activitat: Senderisme​

Al sud de la serra de Marina, es conserven encara molts racons de gran bellesa natural i d'una espessa vegetació amb boscos de pins, alzines i roures. L'excursió en descobreix dos: l'ermita de Sant Bartomeu de Cabanyes i el turó de Céllecs, que corona.
Ruta senyalitzada parcialment.

Consulta el mapa de l'itinerari a: www.wikiloc.com

 

Temps: 1 h 30 min
Distància: 20,68 km
Dificultat: Alta
Activitat: BTT​

Itinerari en bicicleta per la carena d'aquesta bella part del Parc de la Serralada Litoral a cavall entre el Maresme i el Vallès. La ruta parteix d'Òrrius i visita el dolmen de la Roca d'en Toni i l'ermita de Sant Mateu.
Ruta senyalitzada parcialment.

Consulta el mapa de l'itinerari a: www.wikiloc.com

 

Temps: 3 h 45 min
Distància: 36,87 km
Dificultat: Alta
Activitat: BTT​

Magnífica travessa entre Mataró i Santa Coloma de Gramenet d'interès paisatgístic i arquitectònic, de traçat sinuós i perfil abrupte, amb moltes pujades i baixades. El recorregut travessa els parcs de la Serralada Litoral i de la Serralada de Marina per pistes i camins dels termes de Mataró, Argentona, Vilassar de Dalt, Premià de Dalt i Tiana, a la comarca del Maresme, i Badalona i Santa Coloma de Gramenet al Barcelonès. Aquests parcs posen en contacte l'entorn natural del litoral amb el de les valls interiors; alhora, fan el paper de pulmó verd, d'espai educatiu i de lleure d'una extensa àrea metropolitana. Dòlmens, restes ibèriques, ermites, monestirs i castells conviuen amb masies encara envoltades de bosc mentre que, als peus dels vessants, l'urbanisme modern omple de cases espais abans ocupats per vinyes i conreus.
Ruta senyalitzada.

Consulta el mapa de l'itinerari a: www.wikiloc.com

 

Temps: 4 h 50 min
Distància: 18,9 km
Dificultat: Baixa
Activitat: Senderisme​

Punt d’inici: cruïlla del carrer Catalunya i el carrer Montseny. La Roca del Vallès.

Aquest itinerari, que permet creuar transversalment, de nord a sud, el Parc de la Serralada del Litoral, és la darrera etapa d'una ruta molt més llarga que segueix -el més fidelment possible- l'anomena't Meridià Verd. Aquest meridià, que uneix Dunkerque amb Barcelona passant per París, serví, l'any 1799, per establir la longitud del metre i, en conseqüència, el Sistema Mètric Decimal.

L'itinerari es troba senyalitzat amb unes fletxes direccionals de color verd pintades, impreses en una enganxina (sobretot dins els nuclis de població) o estampades sobre una placa enganxada en suports de material reciclat. En alguns casos, una creu del mateix color verd indica que el camí no és el correcte.

Consulta el mapa de l'itinerari a: www.parcs.diba.cat

 

Pàgines

Comparteix
Subscribe to Òrrius