El Consorci de Promoció Turística edita una guia digital per fomentar el turisme escolar al Maresme

dimecres 3 novembre 2021

El Consorci de Promoció Turística edita una guia digital per fomentar el turisme escolar al Maresme

La guia s’ha enviat als centres educatius de la comarca per tal d’ajudar-los a planificar les sortides escolars.
El Maresme és ple de llocs amb història, d’espais amb un gran potencial educatiu i d’activitats lúdiques alhora que pedagògiques. Per facilitar la tasca als professors i a les associacions de famílies, el Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme ha editat una guia digital de turisme escolar on recull totes les propostes d’activitats i recursos per complementar l’activitat docent de totes les etapes educatives, des de Cicle Infantil fins a Batxillerat, però també incloent els Cicles Formatius.

Aquesta guia té l’objectiu de facilitar al professorat la planificació de les sortides, a la vegada que s’incentiva l’economia de proximitat i es promociona la comarca com un espai turístic i d’oci pedagògic per a l’alumnat.

La guia es divideix en:
  • Activitats lúdiques, com el Bosc Vertical o la Base nàutica d’Arenys de Mar.
  • Museus i centres d’interpretació, com el Museu Mollfulleda de Mineralogia d’Arenys de Mar o el Centre d’Interpretació del Far de Calella.
  • Arxius històrics, com els del Masnou o de Sant Pol de Mar.
  • Rutes, com la ruta literària de Caldes d’Estrac o la ruta modernista de Canet de Mar.
  • Escoles de natura, com Can Parcala a Cabrera de Mar o l’Escola de Natura del Corredor a Dosrius.
  • Visites a explotacions, com Murgó Formatges a Sant Iscle de Vallalta o Melmelària a Tiana.
  • Parcs naturals, dels quals el Maresme en forma part de tres: el Parc del Montnegre i el Corredor, la Serralada Litoral i la Serralada de Marina.
  • Parcs urbans i àrees d’esbarjo, com el Parc del Litoral de Sant Pol de Mar o el dels Germans Gabrielistes de Sant Vicenç de Montalt.
  • Albergs i cases de colònies, se’n poden trobar a Arenys de Mar, Cabrera de Mar, Canet de Mar i a Tiana.
Els 30 municipis del Maresme estan representats a la guia amb els seus espais més destacats a cadascuna de les categories. A més, de cada proposta s’ofereix la informació necessària, com l’edat a la qual va destinada, el preu i una petita explicació, a més de les dades de contacte.

La guia digital s’ha enviat als centres educatius de la comarca i a les associacions de famílies d’alumnes, i també es pot consultar online a www.costadebarcelonamaresme.cat/guiaescolar.
Comparteix