El sector turístic maresmenc despunta al mes d’agost amb 1,4 milions de pernoctacions

dijous 16 setembre 2021

El sector turístic maresmenc despunta al mes d’agost amb 1,4 milions de pernoctacions

El turisme estranger puja fins al 30,5% per l’arribada de viatgers francesos, tot i que continua predominant el client català.

El turisme no ha parat de créixer al Maresme des que va començar l’estiu. El mes de juny es va tancar amb 400.000 pernoctacions, al juliol es van duplicar, arribant a les 800.000, i aquest mes d’agost s’han arribat a registrar 1,4 milions de pernoctacions, la xifra més elevada des que va esclatar la pandèmia, segons les dades recollides per la plataforma Tourism Data System.

Més de 300.000 turistes han confiat en el Maresme per passar-hi les seves vacances, aconseguint que la taxa d’ocupació per places en oferta tant dels hotels com dels càmpings s’hagi situat en el 75%. Això ha fet que els propietaris d’aquests dos tipus d’establiments turístics valorin positivament les xifres d’aquest mes d’agost i, en general, la marxa del seu negoci després d’uns temps incerts a causa de la pandèmia de la COVID-19, que ha afectat al turisme per les restriccions de mobilitat.
Pel que fa al perfil dels turistes, continua imposant-se el viatger de proximitat. L’espanyol ha estat el principal mercat emissor: ha aportat el 69,5% dels clients. D’aquests, el 83,2% han provingut d’altres zones de Catalunya, fet que demostra que la comarca és un punt neuràlgic dins del territori català.

És remarcable l’increment del turisme estranger, que ha pujat fins al 30,5%, dels quals la meitat (16,3%) eren francesos. Han suposat 350.000 pernoctacions en hotels i 60.000 en càmpings. Aquestes dades demostren que es comença a recuperar la confiança del viatger internacional.

La taxa d’ocupació del turisme rural ha estat més baixa, del 50%, i pràcticament la totalitat dels seus clients han estat nacionals.

El mes d’agost ha estat una gran injecció econòmica i de motivació pel sector turístic, que ha superat àmpliament les expectatives. Tots els agents implicats han treballat de valent per oferir els millors serveis possibles adaptats a les mesures sanitàries que es dictaven a cada moment, una tasca que ha donat els seus fruits. Els viatgers que han triat el Maresme saben que és sinònim de seguretat, tranquil·litat i confiança.
Comparteix