Celebra el Dia Internacional dels Museus al Maresme

divendres 14 maig 2021

Celebra el Dia Internacional dels Museus al Maresme

Molts municipis de la comarca celebren aquest dia amb activitats especials com jornades de portes obertes, visites guiades o espectacles.
Has visitat tots els museus de la comarca? Aquest cap de setmana és el millor moment. Se celebra el Dia Internacional dels Museus (DIM), una efemèride que els municipis no s’han volgut perdre i han organitzat activitats als seus museus.

Portes obertes, visites guiades i espectacles per gaudir de la cultura al Maresme

Comencem un recorregut pels diferents museus de la comarca amb una jornada de portes obertes a Arenys de Mar, on també es faran visites guiades a l’exposició Un mar de tul, el ret fi o punta d’Arenys amb el comissari de l’exposició, Joan Miquel Llodrà. També tindran lloc Tallers de minerals per a famílies i l’espectacle Dansa al Museu: l’home i el mar, a càrrec de l’Escola de Dansa Sinera. En les activitats, excepte la jornada de portes obertes, cal reserva prèvia.

A Premià de Dalt, a l’Auditori Can Figueres, s’impartirà la conferència La vil·la Primiliano, els orígens de Premià, a càrrec del Dr. Oriol Olesti Vila. Serà el dimarts 18 de maig a les 20h. En acabar, s’oferirà una copa de cava per a la celebració del Dia Internacional dels Museus.

El Museu Arxiu de Sant Andreu de Llavaneres organitza l’activitat Música i art el dissabte 15 de maig a les 18:30. Tindrà lloc a l’exterior del museu. No cal reserva prèvia, tot i que l’aforament és limitat.

El Museu del Càntir d’Argentona també farà portes obertes durant el cap de setmana i el dimarts 18 de maig. No cal reserva prèvia per gaudir de les col·leccions d’un museu únic al món en la seva especialitat, col·leccions formades per més de quatre mil exemplars que van de l’Edat de Bronza a Picasso. També farà una visita guiada a les instal·lacions el diumenge 16 de maig a les 12. És gratuïta, però cal reserva prèvia perquè l’aforament està limitat a 15 persones.

La Col·lecció Esglésies de Catalunya d’Òrrius està formada per més de 3.300 plats de ceràmica on estan representats els pobles de Catalunya amb la seva església. La visita és gratuïta però cal reservar dia i hora

Al Museu de pintura Sant Pol de Mar, en el marc del cicle de presentacions de llibres Sant Pol, quin llibre és?, es presentarà Boscúria, de Miquel Bassols, a càrrec d’Eliseu Carbonell i Perejaume. Entre la memòria perduda de les coses i els relats de muntanya, entre un testimoni de l'irreal i un assaig de la veritat, Boscúria ens porta al més íntim i secret de la relació que l'ésser humá manté amb la natura, amb el bosc i les muntanyes, amb la vida al camp fora de qualsevol paisatge mistificador. Una exploració a la vora de les lletres fins tocar-ne el buit, allá on el temps s'atura. Una dansa dels clops. Un assaig intel·ligent per desxifrar el codi perdut de sobrenatura. Serà aquest diumenge, 16 de maig, a les 12h.

La Fundació Palau de Caldes d’Estrac ha organitzat dues visites guiades de l’exposició D’un roig encès, Miró, Palau i Fabré, Perucho i Picasso, una dissabte 15 de maig a les 17h i l’altre el diumenge 16 a les 12h. Dimarts 18 de maig se celebrarà l’espectacle La llanterna màgica, de l’il·lusionista i llanternista Sergi Buka. També hi haurà portes obertes els dies 15, 16 i 18 de maig. Totes les activitats són d’entrada lliure i amb inscripció prèvia.

El Museu de l’Estampació de Premià de Mar té previstes diverses activitats. D’una banda, la conferència Els còmics del franquisme ambientats en el món antic (1939-1975), a càrrec de l’arqueòleg Ramon Coll, dissabte 15 a les 12h. El dia següent, entre les 11h i les 14h, Ludi romani (jocs romans), una activitat per tota la família on també podreu visitar l’exposició Jocs i joguines de l’antiguitat. I per si encara no has visitat mai aquest museu, podràs conèixer de primera mà les tècniques de l’estampació tèxtil i la relació de l’estampació amb la història de Premià de Mar a través d’una visita guiada a l’exposició permanent. Del 15 al 18 de maig, amb motiu del DIM, tindran exposades la joia del Museu de l’Estampació i la joia del Museu Romà. Per si encara no en tens prou, també podràs veure l’exposició temporal Maelström.Seguim amb el Museu de Mataró, on es podrà veure Un paisatge, de Ramon Martí Alsina, i Un dibuix, de Damià Campeny. Dissabte a les 12 es faran visites guiades a la vil·la romana de Torre Llauder, a l’exposició Mataró: de Mancos a Djembereng. Paisatge sonor d’una ciutat i a l’exposició Pere Casanovas, escultor i col·laborador d’artistes. A les 18h i 18:45h, visita guiada a l’exposició Un paisatge, de Ramon Martí Alsina, i a les 18:30h i a les 20h tindrà lloc el concert Simfonia d’una ciutat.

Diumenge, el Museu de Mataró acull el monòleg de recreació històrica Iran i el casament de Cleopatra, a càrrec de la narradora Assumpta Mercader. Tindrà dos passis, a les 11:30h i a les 12:30h. Els més petits també poden gaudir a l’activitat familiar Descobrim els sons de la ciutat, diumenge a les 12h, amb Teleduca. Dimarts a les 19h, conversa a tres amb Pere Casanovas, Manuel Guerrero i Anna Capella.

Calella obre a la ciutadania els espais museístics de forma gratuïta durant el cap de setmana. Són el Centre d’Interpretació del Far, el Museu del Turisme i el Museu Arxiu. Per dissabte 22 de maig ha organitzat la Nit dels museus, una activitat musical a càrrec de l’Associació de Teatre Solidari de Calella que es farà al pati del Museu Arxiu.

Per últim, ens aturem a la Casa Museu de Canet de Mar, que tindrà portes obertes durant el cap de setmana. Diumenge, a les 12h i a les 13h, espectacle de dansa L’home i el Mar, per la companyia Sisè sentit.
 
Comparteix