És temps de pèsols al Maresme

dijous 18 març 2021

És temps de pèsols al Maresme

Gaudeix de la gastronomia local amb el pèsol com a protagonista.

Del 19 de març al 2 de maig se celebren les Jornades Gastronòmiques del Pèsol, amb la perla verda del Maresme com a protagonista de la taula. La nostra comarca es posa al mapa gastronòmic català amb una àmplia oferta de plats que incorporen el pèsol.

El pèsol del Maresme ha estat catalogat com a producte singular de la comarca i es mereix ser l’estrella de les Jornades Gastronòmiques “Temps de Pèsols”, en les quals podràs gaudir de la degustació de menús i plats elaborats amb pèsols del Maresme en restaurants, comprar exquisideses a comerços artesanals i omplir el cistell directament de productors.

14 municipis participen oferint propostes gastronòmiques. Són Arenys de Mar, Arenys de Munt, Argentona, Cabrils, Caldes d’Estrac, Calella, Canet de Mar, Mataró, Pineda de Mar, Premià de Dalt, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Pol de Mar i Sant Vicenç de Montalt.

S’hi compten 29 restaurants, que exploraran les possibilitats del pèsol en les seves creacions, una botiga de menjar per emportar, un productor de melmelada i un altre de croquetes. També hi participen 25 productors de la Xarxa Productes de la Terra, 6 productors més de municipis de la comarca, 5 botigues de venda de pèsols i 12 productors que venen pèsols a mercats de Mataró.

El tradicional llibret amb les propostes gastronòmiques passa a ser, enguany, digital. A més de suposar una millora mediambiental per la reducció d’ús de paper, també afavoreix la possibilitat que les propostes vagin augmentant en no tractar-se d’un esdeveniment tancat.

Enguany, a més, el Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme ha fet arribar un regal als restaurants participants, de manera que els comensals que vagin a tastar les propostes gastronòmiques de pèsols puguin rebre un detall. És un estímul directe al consum al sector de la restauració, molt afectat per la pandèmia de la COVID-19.

La Iaia del Maresme no ha volgut deixar passar l’oportunitat de participar a les Jornades Gastronòmiques del Pèsol i ha elaborat una recepta: pèsols saltats amb pernil. Una recepta senzilla, gustosa i feta amb pocs ingredients.

Des del Consorci, en col·laboració amb el restaurant El Peix Grillat de Calella, també hem volgut fer propostes gastronòmiques amb pèsols. A les nostres xarxes socials podràs trobar tutorials en vídeo de dues receptes: pèsols amb ceba negats de Pansa Blanca i escamarlà brasejat amb salsa de pebrots verds i pèsols. Que els gaudeixis!

Restaurants que participen:
Arenys de Mar

  • Restaurant Blau de Mar
  • Restaurant Can Majó
  • Restaurant Nou de Nou
  • Voramar

Arenys de Munt

  • Restaurant l’Era
  • Bar El Centre

Argentona

  • Restaurant Atahualpa

Cabrils

  • Tempo de l’Hort
  • Restaurant Ca l’Estrany

Caldes d’Estrac

  • Can Suñé
  • La Tasqueta de Caldes
  • Restaurant Can Manau (Antiga Fonda)

Calella

  • Aula-Restaurant El Rebost del Bisbe
  • El Peix Grillat

Canet de Mar

  • AMediaLuz Restaurant
  • Massamare

Mataró

  • Sangiovese
  • Restaurant El Nou-Cents
  • Restaurant l’Harmonia
  • COC Ludoteca Gastronòmica

Pineda de Mar

  • Restaurant Can Formiga

Premià de Dalt

  • Ca la Pilar
  • Restaurant Sant Jaume

Sant Andreu de Llavaneres

  • Restaurant Vil·la Minerva
  • Can Perich
  • Restaurant Mas Nadal
  • Menjars Roseta

Sant Cebrià de Vallalta

  • Sauleda Pastissers, S.L.

Sant Pol de Mar

  • Restaurant l’Ermita
  • Sauleda Pastissers, S.L.
  • Melmelades Calada

Sant Vicenç de Montalt

  • Restaurant el Jardí del Vellard

 
Productors Xarxa Productes de la Terra:
Arenys de Mar

  • Sóc pagès

Arenys de Munt

  • Agrosalichs

Argentona

  • Can Bellatriu

Cabrera de Mar

  • Hortícola Can Sala d’Agell
  • Horticultura Noe S.C.P.
  • Verdures Ribosa de Cals Frares
  • Els pagesos

Cabrils

  • Can Margarida

Calella

  • Unió de Maduixaires de Calella

Canet de Mar

  • Can Catà “Fruits del sol”

Mataró

  • Can Grau
  • Can Tria Productors ecològics
  • L’hort d’en Dídac agricultura ecològica i amb compromís social

Òrrius

  • L’Horta d’Òrrius

Palafolls

  • Horta ecològica Pla de Munt

Sant Andreu de Llavaneres

  • Horta Família Rabassa
  • Horta Graupera
  • Horta Marco
  • Horta Pera Viván (Marc Pera)
  • Horta Xavier Amat

Sant Cebrià de Vallalta

  • Cal Moliné
  • Fruites i verdures Can Celestí

Sant Pol de Mar

  • Maduixes.cat

Santa Susanna

  • Hortalisses Pi

Vilassar de Mar

  • Horta i obrador Ytchart

 
Altres productors de la comarca:
Arenys de Mar

  • Horta Moragas

Argentona

  • Fruites Ca la Lupe
  • Mar Fruits

Sant Pol de Mar

  • Can Giralt
  • Can Codina

Comerç

  • Queviures Conxita
  • Queviures Llobet
  • Coaliment
  • D’Alicat
  • El Racó de la Selva

 
Venda als mercats de Mataró

  • Montserrat Amargant Sánchez
  • Jaume Font Collet
  • José Rigola Puig
  • Verdpujol, SCP
  • Joan Ramon Aguilar Mora
  • Joan Roselló Picañol
  • Montse Cantallops Rovira (Can Cantallops)
  • Josep Floriach González (Can Portell Vell)
  • S’ha acabat el bròquil, SCP (Can Lluch)
  • Jordi Basart Piferrer (Rectoria Vella)
  • M. del Rosario. SánchezTejero
  • Joan Maltas Aliberas (Can Maltas)
Comparteix