El Consorci de Turisme publica durant l’agost una sèrie d’entrevistes als restaurants del Maresme compromesos amb la sostenibilitat turística Biosphere

divendres 31 juliol 2020

El Consorci de Turisme publica durant l’agost una sèrie d’entrevistes als restaurants del Maresme compromesos amb la sostenibilitat turística Biosphere

El Maresme compta actualment amb set restaurants vinculats al Compromís per la sostenibilitat turística Biosphere. En una sèrie d’entrevistes en exclusiva, els seus propietaris i impulsors ens expliquen com han viscut els difícils moments de la pandèmia, la seva visió de compromís amb el turisme sostenible a la comarca i l’experiència gastronòmica que caracteritza la seva trajectòria.

Durant el mes d’agost, el Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme publicarà la sèrie d'entrevistes realitzades exclusivament amb els set restaurants de la comarca que estan vinculats al Compromís per la sostenibilitat turística Biosphere, ja sigui distingits o en tràmit. En concret,  per ordre de publicació, es tracta de L’Escora (Pineda de Mar) i Lasal del Varador (Mataró), ja amb el distintiu i treballant per la renovació; i El Nou-Cents (Mataró), Saborós (Premià de Mar), El Peix Grillat (Calella), Banys Tarridas (Sant Pol de Mar) i Tresmacarrons (El Masnou), en tràmit d’aconseguir la distinció enguany per primera vegada.
 
En les entrevistes, els propietaris i impulsors d’aquests negocis desvetllen com han viscut aquests mesos d’aturada forçada de les seves activitats, a causa de la crisi del coronavirus i el greu impacte en el sector; quins canvis han hagut de fer en el seu dia a dia per la situació d’emergència i el seu compromís amb la sostenibilitat turística. D’altra banda, més en clau culinària, també expliquen quina és la proposta gastronòmica del seu establiment, aprofundeixen en els productes de la terra del Maresme i desvetllen cadascun un secret aplicable a la cuina a partir de la seva experiència en els fogons.
 
La tipologia dels set restaurants de les entrevistes  és una bona mostra de la diversitat actual de la restauració al Maresme: establiments amb plantejaments i especialitzacions ben diferents, amb projectes personalitzats, cadascun amb els seus propis reptes i trajectòria; restaurants que defensen des del litoral la gastronomia del territori i un establiment guardonat amb el màxim reconeixement culinari, com és l’estrella Michelin.
 
Les sis entrevistes als propietaris de set restaurants s’aniran difonent a través de les xarxes del Consorci durant el mes d’agost. També tothom qui vulgui accedir-hi les pot trobar penjades al web del Consorci, en l’apartat ‘Gastronomia sostenible’. https://bit.ly/3fgQlj9
 
Compromís per la sostenibilitat turística Biosphere

El Compromís per la sostenibilitat turística Biosphere és un segell del Sistema de Turisme Responsable de l’Instituto de Turismo Responsable (ITR). Aquest distintiu, a la província de Barcelona es posa en pràctica a l’any 2017, moment en el qual la Diputació de Barcelona es distingeix a través de les marques turístiques.
 
Al Maresme, l’ens gestor del projecte és el Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme. Empreses, serveis i destinacions es poden adherir al projecte per aconseguir un reconeixement pel seu compromís amb la sostenibilitat. Pot adherir-s’hi qualsevol empresa i entitat de la comarca.
 

Comparteix