La consellera Àngels Chacón explica les actuacions per afrontar l’impacte en el turisme al Maresme generat per la COVID-19

dilluns 11 maig 2020

La consellera Àngels Chacón explica les actuacions per afrontar l’impacte en el turisme al Maresme generat per la COVID-19

En la segona de les intervencions del 1r Cicle de conferències sobre la crisi de la COVID-19, feta a través de Zoom, la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, ha valorat l’impacte causat en el turisme i comentat les línies de treball per ajudar al sector.

La consellera també ha explicat com es treballa des de la Generalitat per afrontar l’impacte causat en el sector del turisme per la COVID-19. “Treballem una estratègia a curt termini, però també pensant en l’any vinent”, ha comentat.

D’altres temes que Àngels Chacón ha tractat han estat els protocols que s’hauran d’aplicar i els ajuts al sector empresarial, que han de ser  “directes i simples”, segons ha dit. I també ha assegurat que es demanarà “la territorialització dels ajuts europeus. Estarem molt atents perquè ens correspon una part important”.

La consellera ha manifestat la seva confiança que els sectors productius seguiran els protocols i recomanacions perquè són “els primers que volen treballar, i per tant hi haurà una immensa responsabilitat”. I ha valorat també la possibilitat d’alguna certificació del compromís del sector amb els protocols. “Ja es veurà", ha dit sobre aquest tema. “Hem de transmetre que el territori és segur”, ha afirmat Chacón.

D’altra banda, per a la consellera, en l’escenari en el qual ens trobem, hi ha d’haver una harmonització per preservar la salut de la ciutadania en  les actuacions de la Unió Europea, Espanya i Catalunya.

En la conferència s’ha comptat, també, amb la intervenció del director de l’Agència Catalana de Turisme, David Font, que ha explicat que es treballa en contacte amb el mercat de proximitat. També per demostrar que se segueix existint a nivell internacional. I al costat dels operadors i la premsa. Font ha anunciat que “es farà més endavant una doble campanya internacional per recuperar la confiança i un segon moment d’acció promocional pel 2021”.

Durant la conferència, els agents del territori han pogut fer preguntes centrades en el Maresme, com ara els ajuts per a les petites i mitjanes empreses, quan es podran utilitzar equipaments dels hotels com les piscines, els protocols de les platges o el seguiment dels préstecs ICO i ICF.

El cicle continua amb tres conferències més

La propera de les conferències, adreçades als sectors productius i empresarials del Maresme, anirà a càrrec del conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet. Es farà el 20 de maig a les 19h. Les inscripcions es poden fer a través del seguent enllaç: www.costadebarcelonamaresme.cat/ca/inscripcions.

D’altra banda, dins el cicle, ja hi ha dues noves sessions programades: la consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà i el vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès.
 
 

Comparteix