Descobreix ‘El Maresme des de casa’ a través de la xarxa

dimarts 31 març 2020

Descobreix ‘El Maresme des de casa’ a través de la xarxa

El Consorci de Promoció Turística Costa de Barcelona Maresme ha posat en marxa, des del seu web i xarxes socials, la proposta ‘Descobreix El Maresme des de casa’, que vol acostar on-line a tota la ciutadana, en aquests difícils moments de confinament, les múltiples possibilitats de conèixer i viure la comarca. També les activitats que impulsen els maresmencs, obertes a tothom, per ajudar-nos a passar una estona creativa i participativa durant aquests dies.
 

“Sabem que vivim moments difícils i no volem deixar d’obrir-vos una finestra a l’exterior, perquè des de casa vostra pugueu continuar gaudint del Maresme com feu sempre”. Amb aquest plantejament, ja sigui des del web del Consorci, www.costadebarcelonamaresme.cat, o a través de les diferents xarxes socials de l’ens (Facebook, Twitter i Instagram), es poden trobar diàriament propostes pensades per accedir-hi virtualment, tant en els àmbits turístics i de coneixement del territori i el seu patrimoni, com culturals o gastronòmiques.

D’altra banda, també s’hi poden trobar suggeriments d’activitats que estan fent aquests dies els maresmencs i que s’obren a la participació de tothom des de la xarxa; a l’espera de poder tornar a gaudir-les presencialment, ben aviat.

Un passeig virtual pel territori i les seves possibilitats

Entre les propostes que es publiquen al web i a les xarxes del Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme, es poden trobar les seccions següents:

- ’Un Maresme de cine’, que incideix en com es pot descobrir la comarca a través de les pel·lícules i sèries que s’hi han rodat. Una bona mostra de com el nostre territori esdevé un gran plató, gràcies al treball impulsat per Maresme Film Comission.

-  Per a les persones més intrèpides, a ‘Explora el Maresme des de casa’ es pot visualitzar el paisatge de la comarca a través de les càmeres web repartides pel territori. En concret, a indrets com la Cartoixa de Montalegre (Tiana), la Platja del Palomares (Vilassar de Mar - Cabrera de Mar), el Port de Mataró, Sant Vicenç de Montalt i Calella, entre d’altres que s’hi van incorporant.

- La secció ‘Escolta la música del Maresme’ s’adreça a tothom a qui encanten els concerts i els festivals de música que s’organitzen a la comarca. Hi trobaran un total de més de 70 hores de música de cantants i grups musicals que es poden escoltar tranquil·lament, des del sofà de casa.

- I a ‘Propostes culturals des de casa’, es pot accedir a activitats de tota mena que tenen relació amb la comarca i els maresmencs, obertes però a tothom que hi estigui interessat: Llibres d’autors, editorials del territori i espais digitals on es poden descarregar volums gratuïtament. Indrets emblemàtics del patrimoni comarcal que es poden visitar virtualment, com el Museu del Càntir d’Argentona, la Casa Museu Carme Rovira de Vilassar de Mar, l’Arxiu Comarcal del Maresme, el Centre Enoturístic i Arqueològic de Vallmora (Teià) i el Castell de Burriac, entre d’altres.

D'altra banda, també propostes de receptes a #elMaresmedesdecasa; o per tenir cura del cos i la ment, com el ioga i els mandales. I un joc en línia que properament es posarà en marxa, ‘Coneixes el Maresme?’, amb preguntes per ampliar el coneixement de la comarca, adreçat al públic en general; i un altre pels infants, en aquest cas  des de les xarxes de ‘La iaia del Maresme’. Precisament, des d’aquest espai, @laiaiamaresme, se suggereixen activitats i propostes familiars i pels més petits.

Comparteix