El Maresme, destinació de referència turística per a la pràctica del Golf i del Pitch & Putt

dijous 5 març 2020

El Maresme, destinació de referència turística per a la pràctica del Golf i del Pitch & Putt

Entre els atractius esportius pel turisme del Maresme, les opcions del golf i el Pitch & Putt són de les més interessants. L’entorn natural amb un clima suau i amable, uns serveis de qualitat i molt bones comunicacions amb Barcelona i Girona, s’entrellacen amb l’oferta dels dos camps de golf de la comarca, a Sant Andreu de Llavaneres i Sant Vicenç de Montalt, i dels quatre de Pitch & Putt repartits pel territori. El Maresme, en el marc de l’Any del Turisme esportiu 2020, ofereix un espai ideal per combinar l’esport amb la gastronomia, la cultura i la natura, alhora que permet gaudir d’una estada plena de possibilitats.

El Golf és un esport en el qual cal introduir la pilota en una sèrie de forats per mitjà del menor nombre possible de cops. Recentment, s’ha popularitzar un esport que en deriva, conegut com el Pitch & Putt, que fa servir distàncies més curtes i menys pals. El Maresme compta amb un clima i un paisatge que afavoreix aquesta activitat esportiva, a banda d’uns equipaments de primer ordre. Amb el Golf o el Pitch & Putt no solament es practica esport, sinó que també es pot gaudir de les múltiples possibilitats del coneixement del territori i del seu paisatge i patrimoni.
 
Equipaments comarcals d’alt nivell
 
GOLF
El Club de Golf Llavaneras (camp de 18 forats) va ser fundat el 1945 i enguany celebra el 75è aniversari. És el quart club privat més antic de Catalunya i reuneix tots els requisits de club exclusiu. Disposa de fantàstiques vistes a la mar Mediterrània. Al costat del Tee de sortida hi ha un putting-grenn on practicar amb el putt i el pitch abans de sortir al camp. També  un Tee de pràctiques on fan classes i un restaurant, en un ambient agradable, íntim i familiar; així com gimnàs, físio, botiga, Golf infantil o campionats de club.
 
Per la seva banda, el Club de Golf Sant Vicenç de Montalt (camp de 18 forats), compta amb paisatges de gran bellesa, amb vistes al mar i a la muntanya. En l’equipament del club es fan classes individuals i col·lectives i organització de campionats, a més de disposar d’unes instal·lacions amb restaurant, zona de pràctiques i putting green, entre d'altres propostes.
 
PITCH & PUTT

El recorregut del Pittch & Putt Barcelona Teià (camp de 18 forats) reflecteix les característiques orogràfiques de la comarca, amb constant ondulacions, el que fa que sigui divertit i molt variat i els jugadors hi puguin trobar reptes diferents. Les distàncies són entre 53 i 120 metres. S’hi fan competicions, classes de golf i les instal·lacions disposen de zona de pràctiques, restaurant-terrassa i botiga, entre d’altres.
 
El Pitch & Putt Sant Cebrià (camp de 18 de forats), a Sant Cebrià de Vallalta, reuneix les normes de l’ACPP per a competicions oficials a nivell de Catalunya, amb una longitud de 1.413 metres. I un segon recorregut, amb sortides permanents, reuneix les normes de compromís EPPA (European Picth and Putt Association) per a competicions internacionals, amb una distància de 1.200 metres. Lloguen material, fan classes de Golf i tenen espais per a campionats, entre d’altres propostes.
 
L’escola de Golf HCP1 Pitch & Putt, a Sant Vicenç de Montalt (18 forats, par 3), va néixer amb l’objectiu de fomentar l’esport del Golf i popularitzar la seva pràctica. Entre les activitats que duen a terme, hi ha l’escola de Golf, competicions, programes d’estiu i classes col·lectives.
 
El Pitch & Putt Tennis Mora, a Sant Andreu de Llavaneres, va néixer l’any 1997 (9 forats, par 3). Emplaçat en un paisatge singular i de recorregut ondulat, garanteix diversió a tots els amants d’aquest esport. La instal·lació ofereix escola de Golf i classes, servei de bar, pistes de Tennis i Paddle. Està equipada amb llum artificial.
 
El club de Golf Llavaneras, a la nova associació Barcelona Golf Destination

La unió dels set millors camps de Golf de Barcelona en l’associació Barcelona Golf Destination, contribueix a fomentar aquest esport i la destinació turística dels territoris on s’emplacen, entre ells el Maresme. L’entitat la integren set camps de golf en una ràtio màxima de 50 km de la capital catalana.

La nova entitat, de la qual el Club de Golf Llavaneras n’ha estat un dels principals impulsors, té com a principal objectiu arribar a posicionar Barcelona com a destinació turística de Golf. L’associació preveu participar en fires per a clients i tour operadors, estar present en diferents tornejos del circuits europeu i organitzar fam trips i press trips . Entre els objectius, a més, hi ha atreure clients europeus, asiàtics i nord-americans. El club de Golf Llavaneras hi aporta la representació maresmenca per posicionar el Golf i els nombrosos atractius de la comarca: culturals, mediambientals i patrimonials.

D’altra banda, la Barcelona Golf Destination ofereix, entre diversos avantatges, una targeta virtual anomenada Barcelona Golf Pass que permetrà obtenir diferents paquets de drets de joc per poder gaudir de fins a 5 camps de Golf diferents, amb una tarifa plana per tal que el visitant internacional pugui dissenyar el seu viatge de forma personalitzada i reservar sortida en tots els camps que vulgui jugar. També s’ofereix l’opcio de paquets de drets de joc, amb allotjament en alguns dels hotels situats en el clubs o rodalies, o bé al centre de Barcelona.
 

Comparteix