Can Palauet acull la presentació del número 20 de la revista ‘Laietània’ amb les actes del 1r Simpòsium d’arqueologia laietana celebrat el 2018

dimecres 4 març 2020

Can Palauet acull la presentació del número 20 de la revista ‘Laietània’ amb les actes del 1r Simpòsium d’arqueologia laietana celebrat el 2018

El proper 19 de març, a les 19h, es farà la presentació de la publicació ‘Laietània’, a l’equipament de Can Palauet, de Mataró. La revista aplega les actes del 1r. Simpòsium d’arquelogia laietana, que va fer-se a la Cella Vinaria de Teia, el 2018.

La revista ‘Laietània’ se centra en els estudis d’arqueologia i d’història. Dirigida per Víctor Revilla, l’edita l’Ajuntament de Mataró. Direcció de Cultura. L’edició d’aquest número 20, però, ha estat possible gràcies al Consorci de Promoció Turística costa del Maresme, que s’ha fet càrrec del cost econòmic de la publicació, amb una subvenció de la gerència de Serveis de Cultura de la Diputació de Barcelona.
 
La revista ‘Laietània’ recull en el seu número 20 el treball de 25 autors i autores, que tracten temes d’arqueologia i història com ‘L’arqueologia de la prehistòria i l’antiguitat al Maresme i Vallès Oriental’, ‘Els mapes de patrimoni cultural’, ‘La riquesa de l’arqueologia de Premià de Mar’, ‘Emocionar-se amb el llegat romà de proximitat’, ‘El comerç del vi laietà procedent del Maresme cap a Itàlia en època romana’, ‘La Vall de la riera de Pineda en època romana’, ‘ Vida i mort a l’entorn de la Via Augusta al seu pas per Vilassar de Mar’, ‘La cella vinaria baix imperial de la vil·la romana de Torre Llauder’ o ‘El procés de cristianització de BARCINO’; entre d’altres de les comunicacions que van presentar-se al Ir Simposi d’arqueologia laietana.
 
Tal com destaca el president del Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme, Joaquim Arnó,  en el pròleg: “La importància d’aquest simpòsium rau en la necessitat de comunicar i difondre els resultats de l’activitat arqueològica que s’ha dut a terme als nostres municipis. Uns estudis i recerca de jaciments emmarcats en una forquilla cronològica que abasta des de la prehistòria fins a l’antiguitat tardana i que queda plasmada en l’edició que teniu entre mans de la revista ‘Laietània’, que impulsa el Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme, juntament amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona i promou la Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró”.
 
D’altra banda, el 1r Simpòsium d’arqueologia laietana es va organitzar des del Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme, amb la col·laboració dels arqueòlegs Enric Ortega, de Vilassar de Dalt i Ramon Coll, de Premià de Mar, que també van donar el seu suport en l’edició de la publicació.

Comparteix