El Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme promourà el coneixement de l’esport de la comarca en el marc de l’Any del Turisme Esportiu

dimecres 5 febrer 2020

El Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme promourà el coneixement de l’esport de la comarca en el marc de l’Any del Turisme Esportiu

El 2020 ha estat declarat any del Turisme esportiu a Catalunya per l’Agència Catalana de Turisme i el Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme vol sumar-se a aquesta iniciativa treballant per fomentar el binomi turisme i esport

El Maresme és una comarca amb un ric potencial d’equipaments, entitats i activitats esportives, així com també d’esportistes d’elit. El Consorci de Promoció Turística desenvoluparà durant aquest any diverses estratègies per donar visibilitat i fomentar aquest atractiu del territori, donar suport a les empreses per crear productes de turisme esportiu i posar en relleu els valors com la igualtat, la inclusió i l’accessibilitat en matèria d’esport.
 
Entre d’altres propostes, es treballarà en complicitat amb entitats, equipaments i esportistes amb l’objectiu de donar a conèixer i projectar tots els recursos amb què compta el Maresme, una comarca molt ben posicionada en l’àmbit del turisme esportiu que gaudeix de dos municipis, Calella i Santa Susanna, amb el segell de Destinació de Turisme Esportiu (DTE) de l’Agència Catalana de Turisme.
 
Una comarca amb una activitat esportiva d’alt nivell
 
El bon clima és un dels punts forts del Maresme i facilita la pràctica esportiva vinculada al mar i a les muntanyes de les serralades del territori. Entre les propostes referents de l’esport a la comarca, destaquen els seus equipaments de golf i pitch & putt. També els esports nàutics  són  un  nucli  d’activitats  important  a  través  dels  ports,  amb  activitats  com  la  vela i el  submarinisme. Per descobrir el Maresme, hi ha nombroses opcions per fer senderisme, al voltant dels seus parcs naturals, que es poden recórrer en bicicleta i aprofitant l’oferta d’allotjaments certificats per al cicloturisme. A la comarca es pot gaudir, alhora, de les vies braves, una xarxa d’itineraris marins i aigües obertes, públiques i de lliure accés, a municipis del territori com Calella, Santa Susanna i Pineda de Mar.
 
D’altra banda, la comarca és també seu d’esdeveniments esportius de referència internacional, com són l’Ironman Barcelona Calella, una prova de triatló d’alt nivell, amb la important participació d’esportistes internacionals o la Volta Ciclista a Catalunya, una competició que travessa en el seu recorregut diverses localitats del Maresme i que enguany arriba a la seva edició número 100. En l’àmbit nàutic, el CN El Balís reuneix regatistes en una competició de prestigi com la Med Sailing; i en l’esport del golf, els equipaments de la comarca acullen proves destacades com l’Audi Quattro Cup o l’Interclubs Masculí de Catalunya, entre d’altres. El Maresme és, a més, un territori on es fan importants competicions esportives d’un ampli ventall de disciplines.
 
Promoció de les instal·lacions esportives del territori
 
Precisament, la comarca disposa de més de 120 instal·lacions esportives municipals i de més de 40 de privades. Per fomentar i optimitzar-ne l’ús, el Consorci de Promoció Turística treballa amb el portal bookingsportsfacilities.com, per facilitar la recerca i lloguer d’espais esportius i potenciar i comercialitzar les estades d’entrenament. 
 
Foto: Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme / Joan Maria Arenaza.

Comparteix