El Consorci de Promoció Turística presenta el Pla d’Accions 2020 i entrega les distincions Biosphere a empreses, serveis i destinacions

divendres 31 gener 2020

El Consorci de Promoció Turística presenta el Pla d’Accions 2020 i entrega les distincions Biosphere a empreses, serveis i destinacions

L’acte es farà avui al Teatre de La Massa, de Vilassar de Dalt, a les 12h del migdia, comptarà amb una àmplia representació del sector del turisme i l’hostaleria de la comarca, així com amb la participació de les empreses, serveis i destinacions que han estat reconegudes enguany amb la distinció Biosphere, que valora el compromís per la sostenibilitat turística.

El president del Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme, Joaquim Arnó, presentarà al públic assistent el Pla d’Accions 2020 de l’ens. En la seva intervenció, repassarà les actuacions generals i els objectius estratègics, a més de  destacar les principals propostes que es desenvoluparan durant aquest any en els àmbits de turisme familiar, cultural, esportiu, gastronòmic, actiu i de natura, de reunions i Maresme Film Commission. Entre aquestes, destaquen especialment les que tenen la sostenibilitat a la comarca com a referent i continuar impulsant un major coneixement del territori. Precisament, els objectius estratègics del Consorci són millorar l’oferta turística; vetllar per la qualitat, sostenibilitat i responsabilitat com a garantia de millora de la competitivitat turística; facilitar la creació i comercialització dels productes turístics i augmentar la participació dels ajuntaments i el sector privat en la direcció, disseny i aplicació de la política turística del territori.

A més de la intervenció del president del Consorci, es comptarà amb la participació del regidor de Turisme i Promoció de l’Ajuntament de Vilassar de Dalt, Benet Oliva; la presidenta de la Delegació al Maresme de la Cambra de Comerç de Barcelona, Mònica Masramon i el Cap de l'Oficina Tècnica de Turisme de la Diputació de Barcelona, Xavier Font. L’acte es farà en el marc del Teatre La Massa, de Vilassar de Dalt, un edifici referent de gran interès arquitectònic i històric, la darrera i més notable obra de l’arquitecte Rafael Gustavino, abans de marxar als EEUU.
 
Un total de 66 empreses, serveis i destinacions distingides
amb les Certificacions Biosphere per a la sostenibilitat turística

 
Durant l’acte que es farà avui al Teatre La Massa es reconeixeran un total de 66 empreses, serveis i destinacions amb la distinció  Biosphere per a la sostenibilitat turística.

El Biosphere és un segell del Sistema de Turisme Responsable de l’Instituto de Turismo Responsable (ITR). Certificació/distintiu de turisme sostenible, voluntari i independent. Aquest distintiu, a la província de Barcelona es posa en pràctica a l’any 2017, moment en el qual la Diputació de Barcelona es distingeix a través de les marques turístiques. D’aquesta manera, les empreses del territori poden participar sota el seu lideratge, a un nivell d’exigència menor que amb la certificació, a través de l'adhesió.

El projecte està liderat per Diputació de Barcelona i Cambra de Comerç de Barcelona, però a la comarca del Maresme n’és l’ens gestor el Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme. Empreses, serveis i destinacions es poden adherir al projecte per aconseguir un reconeixement pel seu compromís amb la sostenibilitat. Pot adherir-se qualsevol empresa i entitat de la comarca.

Empreses, serveis i destinacions distingides amb la Certificació Biosphere el 2019:

Alella
Enoturisme DO Alella
Oficina de Turisme
 
Arenys de Mar
Hotel Sa Voga
Museu d'Arenys de Mar
Oficina de Turisme
Vila Arenys Hotel

Blanes
Dofi Jet Boats
(sortides en vaixell des de Calella, Pineda de
Mar, Santa Susanna i Malgrat de Mar)

Caldes d'Estrac
Oficina de Turisme
Balneari Caldes d'Estrac

Calella
Apartaments Atzavara
Aparthotel Miami Park
Càmping El Far
Hotel Espanya
Hotel H·Top Amaika
Hotel Neptuno
Oficina de Turisme
Platja de Garbí
Platja de les Roques
Platja Gran
Policia Local
Sant Jordi Boutique Hotel
Silence Spa

Canet de Mar
Camping Globo Rojo

Destinació Costa de Barcelona-Maresme 
Consorci de Turisme del Maresme

Dosrius
Cabanes Dosrius
Barbacoes la Flama Canyamars

El Masnou
Grus Apartments
Maresme Waves
Museu Municipal de Nàutica del Masnou
Oficina de Turisme
Port Esportiu El Masnou

Malgrat de Mar
Aqua Hotel Silhouette & Spa
Cercle Aventura
Hotel Sumus Monteplaya
Oficina de Turisme Ca L'Arnau
Oficina de Turisme de la Plaça de l’Àncora
 
Mataró
Antequem
Blaumar
Consell Comarcal del Maresme
Federació d'Associacions i Gremis Empresarials del Maresme (FAGEM)
Greenevents
Oficina de Turisme de Mataró
Punt d'informació turístic del Maresme
Restaurant Lasal del Varador
Valua Travel
Pineda de Mar
Aqua Hotel Promenade
Baby Center
Hotel Sorrabona
Hotel Sumus Stella & Spa
Oficina de Turisme
Parc Infantil de la Platja dels Pescadors
Platja de la Riera
Platja dels Pescadors
Xiringuito L'Escora

Premià de Mar
Cercle Aventura

Sant Andreu de Llavaneres
Platja de les Barques
Platja de l'Estació
Platja del Balís

Santa Susanna
Aqua Hotel Aquamarina & Spa
Aqua Hotel Montagut Suites
Aqua Hotel Onabrava & Spa
El cuc de Santa Susanna
Masia Can Rosich
Oficina de Turisme
Platja de Llevant

Tiana
Celler Quim Batlle

Comparteix