El Consorci de Promoció Turística presenta la ‘Guia de Turisme escolar del Maresme' i la 'Guia de la iaia al Maresme' als docents de la comarca

dimecres 29 gener 2020

El Consorci de Promoció Turística presenta la ‘Guia de Turisme escolar del Maresme' i la 'Guia de la iaia al Maresme' als docents de la comarca

L’acte va fer-se ahir a la tarda al Museu de l’Estampació de Premià de Mar i va comptar amb la presència de nombrosos representants del docents maresmencs.

La presentació de les dues guies va anar a càrrec de tècniques del Consorci i es va adreçar a caps d’estudi i coordinadors de centres escolars. Durant una sessió de dues hores, es van donar a conèixer la Guia escolar del Maresme i la Guia de la iaia del Maresme. D’altra banda, la jornada va comptar amb una activitat d’escape room pensada pel món de l’ensenyament en clau didàctica, que va realitzar l’empresa especialitzada Escape Room Barcelona.
 
Guies didàctiques per conèixer el territori

La Guia de Turisme escolar del Maresme proposa als docents activitats per a Educació infantil, Primària, Secundària, Batxillerat i cicles formatius del curs 2020-2021. Entre d’altres, propostes lúdiques, el coneixement de museus i centres d’interpretació, arxius històrics, rutes escolars de natura, visites a explotacions agrícoles, parcs urbans i àrees d’esbarjo, albergs i cases de colònies.

La guia es pot descarregar a: https://www.costadebarcelonamaresme.cat/guiaescolar

Per la seva banda, la Guia de la iaia del Maresme recull, en 10 rutes, nombroses propostes perquè els infants descobreixin la riquesa turística de la comarca. En clau didàctica i alhora divertida, es pot acompanyar a la iaia i al seu inseparable amic Picolet en un recorregut pels racons del Maresme. La guia, impresa en català-anglès, permet descobrir i jugar a l’hora. S’hi pot trobar informació sobre llocs d’interès turístic al Maresme, enigmes, tresors i propostes divertides que mantindran l’interès dels exploradors més joves en tot moment. Per obtenir-la cal contactar amb el Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme.

Comparteix