Les maduixes del Maresme i la Casa Museu Lluís Domènech i Montaner, de Canet de Mar, al calendari solidari dels Mossos d’Esquadra 2020

dijous 9 gener 2020

Les maduixes del Maresme i la Casa Museu Lluís Domènech i Montaner, de Canet de Mar, al calendari solidari dels Mossos d’Esquadra 2020

El calendari solidari del cos de Mossos d’Esquadra d’aquest any 2020 compta en la seva imatge del mes de maig amb una fotografia de les maduixes del Maresme, en el marc de la Casa Museu Lluís Domènech i Montaner de Canet de Mar; la síntesi d’un producte de la terra amb un referent patrimonial de la comarca

La col·laboració entre Mossos d’Esquadra i el Consorci de Promoció Turística, ha permès que el Maresme pugui sortir reflectit en el calendari, donant suport alhora a l’activitat solidària.

El calendari solidari dels Mossos, que surt publicat per setena vegada, és la sisena que destina les aportacions obtingudes als malalts d’Alzheimer i els seus familiars. En concret, els fons recaptats es donen a la Federació d’Associacions de Familiars de Malalts d’Alzheimer de Catalunya (FAFAC), amb l’objectiu de millorar l’assistència i donar suport a familiars i cuidadors. Amb l’aportació del darrer any, la FAFAC va impulsar 18 programes sociosanitaris que van beneficiar directament a 1.071 persones, a través de 20 entitats de tota Catalunya.

El fil conductor de calendari solidari són alguns dels productes gastronòmics més representatius de la geografia catalana. En el cas del Maresme s’ha escollit un producte singular com són les maduixes, en sintonia amb un espai destacat del patrimoni modernista comarcal, la Casa Museu Lluís Domènec i Montaner, de Canet de Mar.

D’altra banda, per a la realització de les 12 fotografies, s’ha comptat amb la col·laboració d’un centenar de persones del cos dels Mossos i 28 entitats com ajuntaments, residències o museus, entre d’altres. A les imatges hi apareixen usuaris, familiars, psicòlegs, personal sanitari i treballadors de les Associacions de Familiars de Malalts d’Alzheimer, acompanyats de 65 mosses i mossos de tot el territori i de diverses especialitats.

En el cas de la fotografia del Maresme destaca la col·laboració de la residència Miramar i Sant Roc, l’Oficina d’Informació Turística, la Casa Museu Lluís Domènech i Montaner i Queviures i fruites Donadeu, de Canet de Mar.
 
Del calendari se n’han posat a la venda 18.000 exemplars. A la part final, a més, incorporen un decàleg amb recomanacions per tractar amb persones malaltes d’Alzheimer. En les sis edicions precedents, s’ha recaptat un total de 344.595 euros, que s’han lliurat íntegrament a entitats que desenvolupen una important tasca social. Es poden comprar els calendaris a nombrosos punts de venda de Catalunya.

Comparteix