En marxa el joc del Geocaching, vinculat a les Rutes de la iaia del Maresme, per conèixer el territori de manera sostenible

dimarts 7 gener 2020

En marxa el joc del Geocaching, vinculat a les Rutes de la iaia del Maresme, per conèixer el territori de manera sostenible

El Geocaching o Geocerca és un joc a l'aire lliure de cerca de tresors al món real amb l'ajuda de dispositius GPS. Els participants en aquesta proposta lúdica i de coneixement del territori han d'anar a unes coordenades específiques i, un cop al lloc, intentar trobar-hi el geoamagatall  o contenidor amagat per altres jugadors. Les coordenades dels amagatalls es publiquen online.

La participació del Consorci de Promoció Turística del Maresme al Geocaching, que ja està activat, permet localitzar tresors en els geoamagatalls, seguint els 10 itineraris per la comarca de la Guia de la iaia del Maresme (www.laiaiadelmaresme.cat). Cal anar responent preguntes online i quan s’encerten, es van rebent les coordenades, fins aconseguir la ubicació final dels llocs.

Els indrets de les rutes de la iaia del Maresme, on estan amagats els “geotresors”, s’emplacen en el territori, a 10 dels 30 municipis de la comarca. S’han amagat un total de 10 “tresors”, un per cadascuna de les rutes de la iaia, que permeten descobrir el Maresme de manera lúdica i divertida.

Amb aquesta proposta, el Consorci ha vinculat dos dels projectes que ha treballat en els darrers anys: la promoció del turisme familiar a través de la Guia de la iaia del Maresme, amb el compromís per la sostenibilitat turística Biosphere, que vol promoure una sensibilització ambiental del territori.  Precisament, el turisme sostenible és un dels reptes de Pla d’Accions 2020 del Consorci Costa del Maresme, que es va aprovar el passat 18 de desembre i que properament es presentarà en un acte públic als ajuntaments, el sector i la premsa.

D’altra banda, el projecte d’impulsar el Geocaching a la comarca s’ha dut a terme amb una subvenció del Catàleg de serveis de la Diputació de Barcelona.

Podeu trobar més informació de com funciona aquest joc a: www.geocaching.com
 

Comparteix