El Consorci de Turisme impulsa el Pla d’Accions 2020 amb el referent de la sostenibilitat a la comarca

dilluns 23 Desembre 2019

El Consorci de Turisme impulsa el Pla d’Accions 2020 amb el referent de la sostenibilitat a la comarca

La Junta general del Consorci ha aprovat en la reunió d’aquest desembre un Pla d’actuacions per fomentar el turisme sostenible als municipis del Maresme

Segons explica el president del Consorci, Joaquim Arnó, “entre les propostes del Pla destaquen les actuacions amb la sostenibilitat a la comarca com a referent i continuar impulsant un major coneixement del territori”. Precisament, el proper mes de gener és previst presentar el projecte en un acte que es farà en un espai emblemàtic del Maresme i durant el qual s’explicaran als ajuntaments i als sectors vinculats al turisme i l’hostaleria, les línies d’actuació i els eixos de treball que se seguiran durant l’any 2020 per implementar-lo.

El Pla d’Accions preveu actuacions amb els ajuntaments, com una xarxa de col·laboradors que faran de referents a les localitats (“ambaixadors del municipi”). I entre les accions programades, contempla incidir en els indicadors de sostenibilitat turística del territori, apostant per la formació amb la col·laboració de la Cambra de Comerç, la Diputació de Barcelona i d’altres entitats. També es vol posar en valor el producte turístic sostenible familiar en àmbits com el gastronòmic, el cultural i l’esportiu, el turisme de reunions o la certificació de sostenibilitat Biosphere.

Entre els objectius estratègics del Pla d’accions 2020 hi ha impulsar l’oferta turística del territori, destacant els recursos i els atractius de la comarca; vetllar per la incorporació dels criteris de qualitat, sostenibilitat i responsabilitat per millorar la competitivitat turística; facilitar la creació i comercialització dels productes turístics i augmentar la participació dels ajuntaments i la presència del sector privat en la direcció, disseny i aplicació de la política turística.

D’altra banda, en el context del 2020, declarat l’any del Turisme esportiu a Catalunya per la Generalitat, també es treballarà en fomentar la relació entre el turisme i les activitats esportives al Maresme.

Comparteix