El Maresme, la comarca més florida de Catalunya

dijous 10 octubre 2019

El Maresme, la comarca més florida de Catalunya

Destaquen les quatre Flors d’Honor a Malgrat de Mar i Arenys de Munt, que ha sumat una flor aquest any, aconseguint tres flors d’Honor.

El passat 27 de setembre el moviment Viles Florides, una iniciativa de la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC) avalada per l’Agència Catalana de Turisme, va lliurar les Flors d’Honor de 2019. El Maresme va rebre 18 Flors d’Honor, sent així la comarca que encapçala el rànquing a Catalunya.

Al Maresme, 17 municipis estan adherits al moviment de Viles Florides i d’ells encapçala el rànquing, Malgrat de Mar, que manté aquest 2019 les seves quatre Flors d’Honor. La distinció Flor d’Honor –que va d’una a cinc– és allò que certifica un municipi com a Vila Florida i és un reconeixement al treball que han fet els municipis en la transformació dels seus espais urbans a través de la planta amb flor.

Aquest any, destacar també Arenys de Munt, que ha sumat una flor, aconseguint tres Flors d’Honor. La resta de Flors d’Honor a la comarca les han rebut Alella, Arenys de Mar, Argentona, Cabrera de Mar, Cabrils, Calella, Pineda de Mar, Premià de Dalt, Sant Andreu de Llavaneres, Santa Susanna, Tordera, Vilassar de Dalt i Vilassar de Mar.

El moviment Viles Florides pretén posar el valor la riquesa natural i paisatgística del país, promovent la millora dels espais verds i la qualitat de vida dels veïns, la conservació del mobiliari urbà, la presència de parcs infantils, etc. Es tracta d’un projecte obert a tothom on poden participar tant municipis com col·lectius, empreses o particulars.

En aquest sentit, cal destacar que la rotonda Fèlix Rodríguez de la Fuente de Teià (Maresme) ha rebut el Premi a la Millor Rotonda de Catalunya.

Comparteix