Trobada d’entitats i serveis compromesos amb la sostenibilitat al Maresme

dijous 3 octubre 2019

Trobada d’entitats i serveis compromesos amb la sostenibilitat al Maresme

El Centre Integral de Valoració de Residus del Maresme a Mataró rep la visita de les entitats i serveis adherits al “compromís per la sostenibilitat Biosphere”

Aquest passat dilluns es va fer el Taller de Destinació Costa Barcelona Maresme, dirigit a les entitats i serveis que volen distingir-se amb el “Compromís per la sostenibilitat Biosphere”, un segell de Turisme Responsable de l’Instituto de Turismo Responsable (ITR).

El taller, organitzat pel Consorci de Promoció Turística, és clau per a obtenir la distinció en el “compromís per la sostenibilitat Biosphere”, un distintiu impulsat per la Diputació de Barcelona i la Cambra de Comerç a la demarcació de Barcelona, a partir de la “Certificació Biosphere”.

Aquest reconeixement, coordinat al Maresme pel Consorci de Promoció Turística, ja va ser atorgat l’any 2018 a 56 entitats. Aquest any es preveu una vintena de noves incorporacions. Així, una seixantena d’entitats i serveis van participar en aquesta trobada al Centre Integral de Valoració de Residus del Maresme.

La jornada va començar amb una presentació per part del Sr. Carles Salesa, director del Consorci per al Tractament de Residus sòlids urbans del Maresme, i la visualització del vídeo “La revolució verda”. Tot seguit, els participants van poder fer una visita guiada a les instal·lacions, abans de continuar amb el Taller de Destinació, on les empreses van poder fer una activitat de Team Building.

El Centre Integral de Valorització de Residus del Maresme és un centre pioner en el tractament dels residus municipals que no s’han recollit selectivament, és a dir, la fracció resta. Els residus passen per un seguit de processos on es recuperen gran part dels materials reciclables (vidre, paper/cartró, metalls, plàstics, ...) i la matèria orgànica, que és tractada al centre. Finalment, el rebuig és enviat a la planta de recuperació energètica per a la seva valorització per obtenir-ne electricitat.
Tant la visita al centre com el taller van servir per crear sinergies entre les entitats participants, a més de fer-les reflexionar sobre el consum responsable relacionat amb la generació de residus i la sostenibilitat.

Comparteix