Joaquím Arno, vicepresident de la Xarxa de Municipis Indians

dimarts 24 setembre 2019

Joaquím Arno, vicepresident de la Xarxa de Municipis Indians

El president del Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme ha estat escollit com a vicepresident de la Xarxa de Municipis Indians per al mandat de 2019-2023.

La Xarxa de Municipis indians té com a objectiu difondre el patrimoni dels indians o ‘americanos a Catalunya’. Els indians són aquells homes que van aconseguir riqueses a Amèrica van tornar a Catalunya per mostrar que la seva aventura americana havia estat tot un èxit.

En l’actualitat, la Xarxa està formada per 18 municipis, entre els quals s’hi troben 8 poblacions del Maresme: Arenys de Mar, Canet de Mar, Caldes d’Estrac, El Masnou, Mataró, Premià de Mar, Sant Pol de Mar i Vilassar de Mar, la majoria representats a través del Consorci de Turisme Costa del Maresme.

En el marc de la XVI Fira d’indians de Begur, celebrada aquest mes de setembre, s’ha triat la nova assemblea que guiarà l’associació en aquests propers 4 anys. La presidència va recaure en Antònia Pulido, regidora de turisme de Sant Pere de Ribes. Joaquim Arnó, president del Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme va ser escollir com a vicepresident i Eugeni Pibernat, regidor de Promoció econòmica i Turisme de Begur actuarà com a secretari.

Des de la seva fundació el 2008, la Xarxa de Municipis Indians ha editat fulletons i llibres pedagògics, ha organitzat conferències i exposicions, a més de proposar rutes a cada municipi per descobrir el seu llegat indià. De cara al 2020 s’està treballant en aconseguir que la Xarxa de Xarxa de Municipis Indians sigui considerada Itinerari Cultural del Consell d’Europa l’any 2020.

Comparteix