Els usuaris valoren amb un 8,15 la reputació online dels restaurants del Maresme, per sobre de la mitja a la província de Barcelona

divendres 19 juliol 2019

Els usuaris valoren amb un 8,15 la reputació online dels restaurants del Maresme, per sobre de la mitja a la província de Barcelona

Un estudi de reputació turística online de la Diputació de Barcelona, que inclou més d’un milió d’opinions registrades durant el 2018, mostra resultats molt positius en la valoració tant de restaurants com d’allotjaments, i atractius turístics a la comarca.

La Diputació de Barcelona, a través de LABTurisme, ha realitzat un estudi sobre la reputació turística online a la regió de Barcelona durant 2018 amb l’objectiu de conèixer l’opinió sobre els allotjaments, restaurants i atractius turístics del territori a partir de les puntuacions publicades pels usuaris en portals de turisme online.

L’estudi, que ha recollit 1.266.013 opinions, conclou que la reputació online dels recursos turístics localitzats a les principals plataformes online és de 8,18 sobre 10 (a través de l’indicador iRON Índex de Reputació Online®). Això representa una millora respecte a l’any 2017, quan valoració global havia estat de 8,11. En el cas concret del Maresme cal destacar la bona valoració dels restaurants de la comarca, amb un iRON de 8,15, per sobre de la mitjana de la província que està a 7,99. Pel què fa a atractius turístics la valoració és de 8,36 i de 7,86 en el cas dels allotjaments.

D’altra banda, l’informe incorpora una nova capa específica de segmentació en clau de “gastronomia turística” amb una mostra de 220 restaurants, permetent confirmar una molt bona valoració d’aquests establiments (iRON 8,30), davant del conjunt de restaurants de la demarcació (iRON 7,99).

Pel que fa als atractius turístics, l’estudi demostra un any més el lideratge dels recursos culturals i naturals, amb un iRON del 8,88. També mantenen una molt destacada satisfacció els recursos de turisme actiu i turisme enogastronòmic, superant el 9 sobre 10 en els seus iRON. Les platges són valorades pels usuaris dels portals turístics amb un iRON del 8,54.
Es pot consultar un resum de l’informe en aquest enllaç.

Comparteix