Aquest estiu es roda al Maresme la pel·lícula “Uno Para Todos”

dilluns 15 juliol 2019

Aquest estiu es roda al Maresme la pel·lícula “Uno Para Todos”

L’Escola Sant Martí d’Arenys de Munt acull aquest mes de juliol el rodatge “Uno para todos”, el segon llargmetratge de David Ilundain (“B de Bárcenas”).

Des del passat 1 de juliol, i durant quatre setmanes, s’està rodant al Maresme escenes de la pel·lícula “Uno para todos”, el segon llargmetratge de David Ilundain, protagonitzat per David Verdaguer ("Estiu 1993", "Los días que vendrán"). Una pel·lícula produïda per Inicia Films, Fasten Films, A Contracorriente Films, Bolo Audiovisual, Uno para todos AIE i Amalur AIE.

L’Escola Sant Martí d’Arenys de Munt ha estat l’escollida per al rodatge d’algunes escenes de la pel·lícula, que tracta sobre l’assetjament escolar, amb guió de Valentina Viso ("María y los demás") i Coral Cruz ("Incerta Glòria" d’Agustí Villaronga).
La Maresme Film Commission ha facilitat que el rodatge de la pel·lícula es fes al Maresme, concretament a Arenys de Munt i Sant Andreu de Llavaneres, que hi estan adherides. Potenciant els rodatges a la nostra comarca es promociona el territori i això té un impacte positiu en l’àmbit econòmic, però també generant un autèntic reclam turístic a llarg termini.

“Uno para todos” es distribuirà a partir de 2020 per A Contracorriente Films i compta amb la participació de TVE, TV3, Movistar+, Aragón TV i el suport de ICAA, ICEC, Govern de Navarra i MEDIA Europa Creativa.
En paraules dels productors, “Uno para todos” és “una història de superació, d'esperança, de la necessitat de perdonar i de saber demanar perdó en un entorn en què les diferències culturals i generacionals són evidents”. El projecte, dirigit per David Ilundain, planteja una pregunta essencial: “Per què? Per què lluitar i aprendre?, si amb aquesta lluminosa pel·lícula podem oferir una resposta, o millor encara, si hem permès a l'espectador trobar la seva pròpia, haurem aconseguit, sens dubte, la nostra meta.”

Sinopsis de “Uno para todos”
Un professor interí assumeix la tasca de ser tutor de sisè de primària en un poble completament desconegut per a ell. Quan descobreix que ha de reintegrar un alumne malalt a l'aula, es troba amb un problema encara més gran: cap dels seus companys vol que torni a classe.

El seu director, David Ilundain, va debutar en el llargmetratge el 2015 amb l'aclamada per la crítica "B de Bárcenas", després d'una extensa carrera en publicitat, televisió, videoclips i llargmetratges. La seva primera pel·lícula va aconseguir tres nominacions als Goya i diversos premis com el Premi especial Feroz, el Premi Dies de Cinema a la millor pel·lícula espanyola i el premi de la Unió d'actors per als seus protagonistes, Pedro Casablanc i Manolo Solo.

Comparteix