El Calella Film Festival es consolida i incrementa les seus

dijous 20 juny 2019

El Calella Film Festival es consolida i incrementa les seus

Dos municipis nous, Mataró i Arenys de Mar, i una sala de Barcelona, col·laboraran en l’edició 2019 del Festival i acolliran passis de les pel·lícules a concurs.

La cèlebre Itziar Castro, coneguda a les pantalles de televisió per “Vis a vis”, serà la presidenta del jurat.

Enguany l’esdeveniment tindrà lloc del 21 al 29 de juny. Més informació al web oficial del Festival.

El Calella Film Festival arribarà a la seva quarta edició en plena fase d’expansió, i aquest pròxim mes de juny portarà el cinema a dues sales emblemàtiques del Maresme: el Foment Mataroní i el Centre Parroquial d’Arenys de Mar. Enguany, Barcelona també s’afegeix a l’oferta de sales del Festival i acollirà alguns dels films.

Aquesta edició del Festival tindrà lloc del 21 al 29 de juny, i per l’últim dia està programada la Cerimònia de Cloenda a la Sala Mozart de Calella. A més, per aquesta entrega es comptarà amb l’actriu Itziar Castro, coneguda a les pantalles de televisió per “Vis a vis”, com a presidenta del Jurat. 

El Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme ha apostat des del principi per potenciar el Calella Film Festival a través de la seva promoció i difusió. Una de les novetats de l’edició d’enguany és que a Mataró i Arenys de Mar es podran veure diverses pel·lícules de les dues seccions del Festival, tant de la secció “Low Budget Films”, com de la secció dels “Creative Rosebud Awards”.
Seguint aquest ritme de creixement constant, el Consorci continuarà col·laborant i potenciant el Festival amb l’objectiu que, amb els anys, acabi esdevenint la gran cita del cinema de la comarca, i sempre obert a la integració de nous municipis i sales d’exhibició.

Un festival, moltes categories
El Calella Film Festival està format per diferents seccions. Per una banda, hi ha la secció “Low Budget”, que inclou pel·lícules rodades a tot el món, amb un pressupost de menys de 500.000 euros. Amb aquesta categoria, el Festival vol valorar les produccions “índies” i premiar l’enorme mèrit que representa tirar endavant projectes tan ambiciosos i prometedors a través de la il·lusió i l’amor per la disciplina cinematogràfica.
En canvi, la secció “Creative Rosebud Awards” està destinada a produccions de més pressupost, on competiran totes aquelles que al llarg de l’any hagin destacat per la seva creativitat i originalitat. Finalment, s’hi podrà trobar una secció de curtmetratges que en cada edició se centra en una temàtica diferent, i on els productors i directors disposaran de tan sols 48 hores per elaborar-ne el guió i realitzar la gravació. Enguany, la temàtica girarà entorn de l’auge del feixisme.  
 
 
L’any passat, moltes cares conegudes del cinema català i espanyol van passar per Calella. Des dels actors Sergi López, Octavi Pujades, Juli Fàbregas, entre d’altres, fins als directors de la talla de Jaume Balagueró o Agustí Villaronga. Podeu seguir tota l’actualitat de l’esdeveniment a les xarxes socials: a Facebook (@CalellaFilmFestival), Twitter (@CalellaFilmFest) o Instagram (@CalellaFilmFestival).

Trobareu tota la informació del Festival a la pàgina web: http://www.calellafilmfestival.com/.
 
El Maresme, un territori de pel·lícula
El Calella Film Festival no és l’únic projecte que vincula la nostra comarca amb el cinema. La Maresme Film Commission, creada i gestionada pel Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme, és un servei que té com a objectiu promoure i facilitar els rodatges al territori a través de diferents accions. La finalitat del projecte és estimular i consolidar la indústria cinematogràfica i audiovisual a la comarca.

Entre les funcions d’aquest servei s’hi troben, per exemple, l’ajuda a les productores pel que fa a localitzacions, l’assessorament sobre tramitació de permisos, el suport logístic en rodatges, l’oferiment d’una comunicació-pont entre productores i institucions, o diferents accions de promoció i dinamització de produccions a tota la comarca. Trobareu més informació sobre el servei a: https://maresmefilmcommission.cat.

Comparteix