Xifres d’assistència rècord al Maresme en l’edició 2019 de Benvinguts a Pagès

divendres 14 juny 2019

Xifres d’assistència rècord al Maresme en l’edició 2019 de Benvinguts a Pagès

Només al Maresme s’han comptabilitzat durant el cap de setmana de la pagesia, més de 4.000 visites a establiments en el marc de Benvinguts a Pagès

El cap de setmana de l’1 i 2 de juny es va celebrar Benvinguts a Pagès, les jornades dedicades a la pagesia catalana. Durant aquest cap de setmana les explotacions van obrir les seves portes al públic de forma gratuïta. Al Maresme, hi havia 25 propostes diferents que anaven des de visites a mercats, horts i granges repartides per tota la comarca, fins a obradors, cellers, restaurants i, fins i tot, un Show Cooking a Calella. A més, aquest any, també van complementar l’oferta allotjaments i restaurants que van oferir menús específics de Benvinguts a Pagès.

La comarca del Maresme aposta clarament pel producte de proximitat i de qualitat en les jornades de la pagesia catalana. De l’edició 2019 cal destacar tant la varietat en l’oferta com la gran afluència de públic. Les explotacions ja consolidades a Benvinguts a Pagès han viscut, aquest any, un notable augment en el nombre de visites, i en molts casos han duplicat aquest nombre respecte l’edició del 2018.

Les empreses participants s’han mostrat molt contentes en quan a l’organització i el seguiment que s’ha fet de l’esdeveniment des de l’administració, com també, del resultat obtingut i ja fan patent la seva intenció de repetir en futures edicions de Benvinguts a Pagès, per així seguir donant a conèixer al públic català el producte de qualitat i proximitat que es produeix al Maresme.

En xifres absolutes, l’edició 2019 ha duplicat el nombre de visites respecte a l’última edició. Han visitat les explotacions més de 4.000 persones, a part de les més de 5.000 comptabilitzades entre la I Fira del producte de proximitat i km. 0 i l’alimentació de proximitat al mercat setmanal de Tordera.

‘Benvinguts a Pagès’ és una iniciativa de la Generalitat de Catalunya, a través del Departament d’Agricultura Ramaderia, Pesca i Alimentació, de l’Agència Catalana de Turisme i de la Fundació Alícia, amb la col·laboració dels Consells Comarcals, Consorcis i Oficines de Turisme i un ampli ventall d’entitats i associacions del sector. El Consell Comarcal (a través de la Xarxa Productes de la Terra) i el Consorci de Promoció Turística del Maresme han treballat conjuntament per impulsar l’esdeveniment a la comarca.

Comparteix