El festival marítim Maresmar se celebrarà de forma biennal

dimarts 11 juny 2019

El festival marítim Maresmar se celebrarà de forma biennal

Aquesta trobada de vaixells històrics és un reclam turístic de primer nivell pel Maresme

El 2018 es va celebrar la primera edició del festival marítim Maresmar, una trobada de vaixells centenaris i històrics al port d’Arenys de Mar, que va organitzar Varador 2000 amb la col·laboració del Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme i els Ajuntaments de Mataró i Arenys de Mar. 

Arran del gran èxit de la passada edició, s’ha decidit que aquesta trobada se celebri al Maresme cada dos anys, després de l'Escale a Sète, la trobada de vaixells històrics que se celebra a la costa francesa, també cada dos anys. A partir dels propers mesos, el Consorci de Promoció Turística, juntament amb Varador 2000, començarà la comunicació i promoció de la segona edició del Maresmar, que tindrà lloc l'any 2020. El Maresmar, segons es va demostrar en la primera edició, és un reclam turístic per a la comarca de primer nivell. 

Aquest 2019 el Maresme ja acull la 5a Festa de la Mar, una trobada d’embarcacions tradicionals de Catalunya, a Arenys de Mar i Sant Pol de Mar. A més, durant el 2019 se celebra també el 150è aniversari del Port de Barcelona amb una sèrie d’actes i activitats repartits al llarg de l’any.  

En la primera edició del Maresmar hi van participar 22 vaixells històrics, 7 d'ells centenaris com el pailebot Santa Eulàlia, vaixell insígnia del Museu Marítim de Barcelona, el bergantí Sirius, el llaüt quillat Sant Ramon, l'A-72 Arosa o el jakt Far Barcelona, entre molts d'altres. El festival va rebre la visita de 5.000 persones. 

Els visitants també van poder gaudir de moltes activitats culturals (exposicions, xerrades, conferències, presentacions de llibres, etc.), actuacions musicals diürnes i nocturnes, activitats gastronòmiques, espectacles teatrals a peu de moll, cercaviles, un simulacre de batalla naval, espectacles aquàtics i esportius, tallers d'oficis, activitats amb vaixells de rem i un concurs de cartells per a la propera edició.  

Els més petits també van poder gaudir d'un gran vaixell pirata preparat per enfilar-se a les seves veles, realitzar un abordatge, llençar-se per la seva tirolina de 20 metres i viure aventures filibusteres en els seus tallers de contes, i altres activitats recreatives. 

Comparteix