Portes obertes a la pagesia amb ‘Benvinguts a Pagès’

dilluns 20 maig 2019

Portes obertes a la pagesia amb ‘Benvinguts a Pagès’

Els propers dies 1 i 2 de juny se celebrarà al Maresme, com a la resta de Catalunya, ‘Benvinguts a Pagès’, un cap de setmana per descobrir l’origen dels aliments

El Maresme obre les portes de la pagesia amb més de 25 propostes per celebrar el cap de setmana de ‘Benvinguts a Pagès’. Entre les activitats destacades hi ha mercats, visites guiades i un show cooking (Calella). Totes les visites a les explotacions seran gratuïtes així com moltes altres activitats.

Alguns exemples del què s’oferirà al Maresme són les visites a explotacions agràries com la de La Magalla (Cabrera de Mar) o El Petit Bané (Vilassar de Mar), els cellers Talcomraja (Arenys de Munt) o Quim Batlle (Tiana), les granges de vaques com la de Can Gel (Dosrius) o els elaboradors de productes locals com Melmelària, a Tiana, o l’obrador de formatges Murgó, a Sant Iscle de Vallalta.
També, en el marc de ‘Benvinguts a Pagès’, trobareu restaurants i allotjaments que completen l’oferta turística i gastronòmica d’aquest cap de setmana dedicat al món de la pagesia. L’1 i 2 de juny serà un cap de setmana per conèixer, degustar i comprar producte de proximitat.

Com a novetat, Tordera s’incorpora aquest 2019 al ‘Benvinguts a Pagès’ al Maresme amb l’organització de visites guiades i mercats, la I Fira de Producte de Proximitat i Km 0 i una proposta gastronòmica al restaurant Can Casellas.
‘Benvinguts a Pagès’ és una iniciativa de la Generalitat de Catalunya, a través del Departament d’Agricultura Ramaderia, Pesca i Alimentació de l’Agència Catalana de Turisme i de la Fundació Alícia, amb la col·laboració dels consells comarcals, consorcis i oficines de turisme i un ampli ventall d’entitats i associacions del sector.

El Consell Comarcal del Maresme i el Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme han treballat conjuntament per impulsar l’esdeveniment a la comarca amb l’edició de material propi que, aquest any, es repartirà a les prop de 150 escoles del Maresme i estarà disponible online per informar a les famílies sobre les activitats que podran dur a terme. També s’ha creat un codi QR amb un mapa de localització de les visites i activitats per a facilitar la cerca de les ubicacions de les propostes.

Tota la informació sobre aquest esdeveniment està disponible al web Costa de Barcelona Maresme i al web de ‘Benvinguts a Pagès’: https://benvingutsapages.cat/
 

Comparteix