Viatja en el temps fins a l’època iberoromana amb les Jornades Laietània 2019

dilluns 15 abril 2019

Viatja en el temps fins a l’època iberoromana amb les Jornades Laietània 2019

Des del maig fins a l’octubre podreu gaudir al Maresme d’activitats culturals, festes i fires que posen en valor el llegat del poble iberoromà a la comarca.

A través de visites guiades i teatralitzades, recreacions històriques, exposicions permanents... descobrireu com era la vida fa més de 2.000 anys.

El Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme organitza enguany la novena edició de les jornades Laietània, un conjunt de propostes dedicades a difondre el llegat iberoromà del Maresme. Es tracta d’un esdeveniment en el que hi trobareu des de teatralitzacions, recreacions històriques, festes, fires, exposicions i visites guiades. Cal destacar les recreacions històriques de:

4 de maig
Ludus Gladiatorius Imperialis Barcinonesis (espectacle gladiadura), Vilassar de Dalt
5 de maig
Roma victrix. Un dia amb els romans, Premià de Mar
18 de maig
Dia Internacional dels Museus - Visita teatralitzada a la vil·la romana de Torre Llauder, Mataró
Del 20 i 21 de setembre
Ulisses Fest (El Plat d’Ulisses, elaborat el segle IV d.C. serveix per plantejar una festa basada en la superació de molts reptes), Premià de Dalt
Caps de setmana del 5 i 6 d’octubre; i el 12 i 13 d’octubre
Reviu Ilturo (Festa recreació de Ilturo, quan hi convivien ibers i romans), Cabrera de Mar
 
Laietània 2019 tindrà lloc a les poblacions de Premià de Mar, Vilassar de Dalt, Teià, Mataró, Premià de Dalt i Cabrera de Mar. A més, es poden visitar exposicions permanents també a Argentona, Arenys de Mar i El Masnou. Consulteu el programa Laietània 2019 i a la web www.laietaniamaresme.cat.
 
Us esperem per conèixer la història i el patrimoni del territori maresmenc de fa més de 2.000 anys. 

Comparteix