El Maresme presenta “La guia de la iaia”, un projecte innovador i pioner per donar a conèixer cada racó de la comarca

dimecres 5 Desembre 2018

El Maresme presenta “La guia de la iaia”, un projecte innovador i pioner per donar a conèixer cada racó de la comarca

La proposta pretén engrescar les famílies a descobrir rutes i curiositats del Maresme a través d’itineraris i activitats lúdiques

El Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, ha creat “La guia de la iaia del Maresme”, una publicació il·lustrada amb mapes de 10 rutes que recorren els 30 municipis del Maresme. La Coia, més coneguda com la iaia del Maresme, és l’encarregada d’explicar a les famílies les diverses rutes del territori, des de Tordera fins a Montgat, amb els seus principals atractius turístics: castells, búnquers, cases modernistes, platges, turons i boscos, museus i festes populars, entre d’altres. L’acompanya en Picotet, un ocell que complementa les explicacions de la Coia amb alguns detalls curiosos que sorprendran a tothom qui ho llegeixi. Aquesta publicació, que es podrà adquirir en les oficines de turisme de la comarca, és un projecte innovador i pioner en l’àmbit de promoció turística que pretén apropar el territori a aquelles persones que encara el desconeixen o que coneixen una petita part dels seus meravellosos racons.
 
T’agraden els reptes?
La guia és un llibre il·lustrat on els lectors hi podran escriure, dibuixar, enganxar i, fins i tot, jugar! A més, conté un conjunt de reptes que, si s’assoleixen, serviran per aconseguir punts per guanyar fins a tres medalles d’expedicionari o expedicionària.
La guia, disponible en català i anglès, compta amb una icona d’informació que permetrà ampliar els coneixements sobre cada ruta a través d’Internet (https://www.laiaiadelmaresme.cat/), a més de trobar la resposta d’alguns dels reptes presentats.
 
 
Les rutes proposades a la guia són les següents:

  • Ruta 1: Tordera / Palafolls / Malgrat de Mar
  • Ruta 2: Santa Susana / Pineda de Mar / Calella
  • Ruta 3: Sant Iscle de Vallalta / Sant Cebrià de Vallalta / Sant Pol de Mar
  • Ruta 4: Arenys de Munt / Canet de Mar / Arenys de Mar
  • Ruta 5: Caldes d’Estrac / Sant Vicenç de Montalt / Sant Andreu de Llavaneres
  • Ruta 6: Mataró
  • Ruta 7: Dosrius / Òrrius / Argentona / Cabrera de Mar
  • Ruta 8: Cabrils /  Vilassar de Mar / Vilassar de Dalt / Premià de Dalt / Premià de Mar
  • Ruta 9: Alella / El Masnou / Teià
  • Ruta 10: Tiana / Montgat
Comparteix