El Maresme amplia la seva xarxa de Punts d’Informació Turística amb 9 punts més

divendres 23 novembre 2018

El Maresme amplia la seva xarxa de Punts d’Informació Turística amb 9 punts més

S’ha fet entrega de les distincions el marc de la sortida de coneixement del Maresme

El passat 22 de novembre, el Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme va organitzar una sortida de coneixement del Maresme, concretament a Arenys i Sant Pol de Mar, en el marc del projecte Punts d’Informació Turística (PIT), com a darrera sessió de formació de l’any. La jornada es va iniciar a Arenys de Mar, amb una visita al Club Nàutic d’Arenys i Base nàutica, on es van conèixer les instal·lacions i el seu funcionament. Seguidament, va tenir lloc una visita guiada al port d’Arenys de Mar, un dels més importants de la costa catalana. A mig matí, el grup es va desplaçar cap a Sant Pol de Mar, on va realitzar la ruta guiada “Sant Pol Autèntic”, i que va permetre als participants descobrir el patrimoni cultural de la vila. En  acabar  la  jornada,  el  Consorci va organitzar  un  petit  acte  d’entrega  de  plaques  als  nous punts, així com també es van lliurar fulletons  i  altres  materials informatius tant als nous com els que renovaven l’adhesió.
Aquestes sessions s’emmarquen dins del projecte de Punts d’Informació Turística, els participants del qual reben formació i, per últim, realitzen una sortida de coneixement del Maresme, en la qual visiten recursos turístics de la comarca per després poder-los recomanar als seus visitants. Cada any, la ruta és diferent per tal de conèixer els diferents recursos.
El president del Consorci, Joaquim Arnó, valora molt positivament aquestes sessions, que aconsegueixen «no només formar als assistents i fomentar la participació ciutadana, sinó també promocionar la Costa de Barcelona-Maresme i implicar als maresmencs i maresmenques».
El projecte Punts d’Informació Turística (PIT)
Els Punts d’Informació Turística (PIT) és un projecte que neix de l'Oficina Tècnica de Turisme de la Diputació de Barcelona i, en aquest cas, al Maresme està coordinat pel Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme. El projecte té com a objectiu dotar les comarques de la província de Barcelona d’un major nombre de punts d’informació turística (siguin entitats públiques o equipaments/serveis turístics privats) que ajudin a complementar el servei d’atenció al turista/visitant i disposin de les eines per informar, orientar i acompanyar a aquest en la seva estada.
Enguany s'han acreditat 9 nous punts d'informació: Cabanes Dosrius, Bike Park la Poma de Premià de Dalt, Port del Masnou, Maresme Waves (El Masnou), Habitatge ús turístic Terrassa de Mar (El Masnou), Jalpí Aventura d’Arenys de Munt, Associació El Moll d'Arenys de Mar, Museu Arxiu de Calella, i l’Hostal Burriac d'Argentona. A més, s’han renovat un total de 54 empreses i serveis

Comparteix