El Maresme es reafirma com un dels destins turístics preferits durant els mesos d’estiu

dijous 6 setembre 2018

El Maresme es reafirma com un dels destins turístics preferits durant els mesos d’estiu

Durant l’agost la comarca aconsegueix el primer lloc pel que fa a l’ocupació hotelera per davant del Garraf i del Baix Llobregat

El Maresme continua sent una aposta turística segura durant els mesos d’estiu. Així ho confirmen les dades extretes de l’“Indicador d’ocupació turística als allotjaments de l’entorn de Barcelona”, un informe realitzat per la Diputació de Barcelona durant la temporada estival. Pel que  fa a l’ocupació hotelera durant el mes de juliol, el Maresme aconsegueix el tercer lloc per darrere del Vallès Occidental (88,1%) i el Baix Llobregat (88,6%). Tot i això, durant el mes d’agost, el Maresme s’ha col·locat en primer lloc (91%), per davant del Garraf (85,2%) i del Baix Llobregat (84,4%). L’estudi mostra un comportament més positiu quant a l’ocupació hotelera a les comarques d’interior de l’entorn de Barcelona, tot i que les xifres d’ocupació més altes es registren en els establiments de les comarques del litoral (Baix Llobregat, Garraf i Maresme).
 
Respecte a l’ocupació als càmpings[1] durant el mes de juliol, la marca Costa Barcelona aglutina el 75% de les places de càmpings de la província i assoleix una ocupació del 62,5%. Per davant, es troba la marca Pirineus (67,99%) i, per darrere, la marca Paisatges Barcelona (50,56%).
 
Als apartaments turístics durant el mes de juliol, Costa Barcelona aconsegueix un 82,05% d’ocupació, molt per davant de Paisatges Barcelona, amb un 50,95%. En aquest cas, Pirineus Barcelona no compta amb dades a causa de la manca de mostra significativa a l’agrupació d’apartaments turístics. Durant l’agost, la marca Costa Barcelona presenta en l’ocupació d’apartaments uns resultats molt semblants en el 2017, amb una lleugera caiguda de mig punt i una ocupació mitjana del 83,7%, la més alta de tot l’entorn de Barcelona.
 
Finalment, el Maresme es consolida com una de les comarques amb ocupacions mitjanes més altes (80%) en l’àmbit del turisme rural, per darrere del Berguedà (81,1%) i el Moianès (80,9%).

 
[1] Les dades d’ocupació en càmpings es presenten a nivell de marca turística. El Maresme forma part de la marca Costa Barcelona, juntament amb el Baix Llobregat, el Garraf, l’Alt Penedès, el Vallès Occidental i el Vallès Oriental. La marca Paisatges Barcelona està formada per l’Anoia, el Bages, el Moianès i Osona. Finalment, la marca Pirineus només aglutina el Berguedà.
Comparteix