El Maresme potencia la seva aposta per consolidar-se com a destinació esportiu de referència a tot el territori

dimecres 11 juliol 2018

El Maresme potencia la seva aposta per consolidar-se com a destinació esportiu de referència a tot el territori

El Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme ha presentat aquesta setmana el projecte Esport i Treball del Maresme.

El projecte, impulsat conjuntament amb la Diputació i el Consell Comarcal del Maresme i executat a través del Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme, té com a doble objectiu potenciar els equipaments i les activitats esportives de la comarca i promocionar nous llocs de treball vinculats al sector.

La seu social del Club Nàutic El Balís de Sant Andreu de Llavaneres va acollir el dimarts 3 de juny la presentació pública del projecte Esport i Treball del Maresme, impulsat conjuntament pel Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme, la Diputació de Barcelona i el Consell Comarcal del Maresme. A l'acte van prendre part la Diputada d'Esports de la Diputació de Barcelona, ​​Maite Fandos; i Joaquim Arnó, president del Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme i vicepresident del Consell Comarcal del Maresme.

El projecte pretén consolidar el Maresme com una destinació esportiu de referència a tot el país, promocionar la pràctica esportiva entre el conjunt de la ciutadania, afavorir la inserció laboral del col·lectiu juvenil, i posar en comú i coordinar l'execució de projectes esportius dins d'un àmbit supramunicipal entre el sector públic i privat. En aquesta línia, el pla estarà coordinat per una Taula de Treball, es desenvoluparà en un total de quatre fases, i comptarà amb el suport directe dels diferents agents territorials del sector.

Alhora, un dels objectius principals del projecte també són aprofitar la infraestructura dels equipaments esportius existents per treure un major rendiment, optimitzar el seu servei i coordinar el funcionament a través d'una única oficina comarcal.

Primer pas: s'ha elaborat d'un mapa d'activitats econòmiques de l'esport
El Maresme compta, actualment, amb un total de 105 espais potencials per a la pràctica esportiva. Alhora, a la comarca actuen 50 clubs esportius, 42 empreses de gestió i serveis esportius, 227 centres privats i empreses del sector, i 73 allotjaments amb Segell de Destinació Turística Esportiva (dels quals, només 23 acreditats amb el Segell de Turisme esportiu de l'Agència Catalana de Turisme) i amb activitats o condicions adaptades a esportives.
 
En aquest sentit, la primera acció de la fase de diagnòstic del projecte ha estat l'elaboració d'un mapa d'equipaments, establiments i esdeveniments esportius al Maresme amb el propòsit d'aprofitar tot el seu potencial i coordinar i garantir la seva execució i desenvolupament; així com diverses taules de treball i entrevistes en profunditat amb representants del món acadèmic, empresarial i de l'administració.
Joaquim Arnó, assegura que el projecte Esport i Treball del Maresme "permetrà enfortir i potenciar la relació, les sinergies i la necessària col·laboració i suport entre el sector públic i el sector privat per tal de centralitzar, donar visibilitat i garantir conjuntament la viabilitat de tots aquells projectes esportius nascuts a la comarca de la mà dels nostres ajuntaments, clubs i empreses i que representen un actiu amb un potencial únic en matèria de creixement social i econòmic del Maresme ".

Arnó, a més, afegeix que "de la mà d'aquest projecte atendrem de forma centralitzada, en un sol ens, totes les necessitats dels diferents equipaments, clubs i empreses de la comarca, siguin públiques o privades, amb l'objectiu de promoure l'ampli i variat ventall d'iniciatives que generen diàriament els nostres municipis ".

Així, el següent pas del projecte és la constitució d'una taula de treball publicoprivada encarregada de recollir les propostes de tots dos sectors, valorar els recursos existents i generar sinèrgies i projectes que siguin fonamentals per desenvolupar el turisme esportiu. En aquest sentit, fins al proper mes de setembre està obert el període de presentació de projectes amb l'objectiu que les primeres accions del projecte vegin la llum a principis del 2019.

Aposta pel foment de l'ocupació juvenil vinculada al sector esportiu
A través del projecte d'Esport i Treball del Maresme, el Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme, la Diputació de Barcelona i el Consell Comarcal del Maresme pretén oferir una oferta esportiva proactiva, competitiva i diversa que arribi al conjunt de la ciutadania i turistes, que doni resposta a les necessitats i interessos de la població i que generi una activitat econòmica estable en el seu entorn.

En aquest context, el projecte també centrarà els seus esforços a impulsar programes actius d'ocupació que afavoreixin la inserció laboral del col·lectiu juvenil en el sector de la pràctica esportiva al llarg de tot l'any.

Comparteix