Els municipis del Maresme mostren el seu compromís per impulsar conjuntament la Via Marina del Camí de Sant Jaume

dimecres 9 maig 2018

Els municipis del Maresme mostren el seu compromís per impulsar conjuntament la Via Marina del Camí de Sant Jaume

Ja es pot consultar en el web www.costadebarcelonamaresme.cat les ubicacions dels punts de segellat i el recorregut complet de la ruta.
Després de l’èxit dels actes de presentació del tram de la ruta de peregrinació que van tenir lloc del 27 al 29 d’abril, els municipis del Maresme i el Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme comencen a treballar per donar a conèixer i posar en funcionament al més aviat possible tot el recorregut de la Via Marina del Camí de Sant Jaume, la primera ruta mediterrània de la Península d’aquesta via de peregrinació que any rere any atrau milers de visitants.

En aquest sentit, els 28 municipis de la Via Marina del Camí de Sant Jaume s’han sumat a la iniciativa per convertir aquesta Via en un atractiu turístic destacat del Maresme i de tot el país. El president del Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme, Joaquim Arnó considera que ‘amb els actes de presentació multitudinaris de fa pocs dies s’ha demostrat que entitats, ciutadania, ajuntament i altres administracions compartim un mateix objectiu i estem remant conjuntament per potenciar la nostra comarca com a destí global’. Arnó, afegeix que ‘hem d’aprofitar la bona implicació de totes les parts per tal de posar aquest recurs turístic a disposició dels nostres visitants al més aviat possible’.

Ja es poden consultar els recorreguts de la Via Marina

En el web www.costadebarcelonamaresme.catels usuaris ja poden consultar tota la informació sobre la ubicació dels diferents punts de segellat als municipis per on passa la Via. També hi trobaran el recorregut complet del tram, que es podrà consultar a través de Wikiloc. Consulteu el recorregut de la Via Marina del Camí de Sant Jaume.

Més de 230 persones van participar en la caminada popular d’inauguració de la Via Marina

El passatcap de setmana del 27 al 29 d’abril, el Maresme va acollir un conjunt d’activitats dirigides a commemorar la inauguració de la Via Marina del Camí de Sant Jaume, un esdeveniment que va coincidir amb la XVIII Trobada d’Associacions Jacobees de l’Ebre i la Mediterrània a la ciutat de Mataró. Entre les activitats que es van organitzar destaca la caminada d’inauguració de la Via Marina del Camí de Sant Jaume entre Sant Pol de Mar i Mataró, on van participar més de 230 persones.El diumenge 29 d’abril es va celebrar l’acte central del cap de setmana amb la inauguració oficial del tram de la Via Marina, amb una jornada organitzada al Foment Mataroní que va comptar amb la presència d’alcaldes i alcaldesses dels municipis participants, representants dels Consells Comarcals (Gironès, La Selva, Maresme i Barcelonès), la Direcció General de Turisme de la Generalitat, la Direcció General de Turisme de la Xunta de Galícia, els membres de la “Orden del Camino de Santiago” i els representants de les associacions participants en la trobada del dia anterior. Posteriorment a l’acte de presentació es va celebrar un ofici litúrgic de benedicció del camía la Basílica de Santa Maria de Mataró, co-oficiat pel Cardenal-Arquebisbe de Barcelona i el Bisbe de Girona.

Comparteix