Arriba la primera edició del Simpòsium d’Arqueologia Laietania

dimecres 2 maig 2018

Arriba la primera edició del Simpòsium d’Arqueologia Laietania

La trobada neix amb la voluntat d’esdevenir un espai de difusió del resultat de la recerca arqueològica que s’està duent a terme al Maresme. Per tal d’assistir-hi cal fer la inscripció corresponent abans del 2 de maig. Les persones que desitgin intervenir-hi com a ponents disposen fins al 15 d’abril per presentar les seves comunicacions.
Les VIII Jornades de Difusió del Patrimoni de La Laietania, que actualment s’estan celebrant al Maresme i que s’allargaran fins al mes d’octubre, inclouen en aquesta edició una destacada novetat: la celebració del primer Simpòsium d’Arqueologia Laietania al Maresme. Una trobada que se celebrarà el 12 de maig al Centre Enoturístic i Arqueològic de Vallmora de Teià (c/ Ernest Lluch, 41)  i que té com a objectiu esdevenir un espai de comunicació i de reflexió per donar a conèixer el resultat de la recerca arqueològica que s’està duent a terme al Maresme. Segons el president del Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme, Joaquim Arnó, aquesta trobada ‘és una oportunitat per difondre tota la feina que s’està realitzant per a la recuperació del patrimoni iberoromà del Maresme”. Per a Arnó, les jornades d’aquests mesos i el mateix Simpòsium ‘són grans aparadors del nostre llegat’.

El Simpòsium, que se celebrarà el dissabte 12 de maig, se centrarà en les intervencions arqueològiques i estudis de recerca de jaciments del Maresme i el Vallès Oriental, emmarcats en una forquilla cronològica que va des de la prehistòria fins a l’antiguitat tardana. La jornada començarà a les 9.30 h del matí i comptarà, entre d’altres, amb una ponència marc titulada ‘L’arqueologia de la prehistòria i l’antiguitat al Maresme i Vallès Oriental, balanç de recerca i gestió (2000-2017)’, a càrrec de Joaquim Folch Soler i Gemma Hernàndez Herrero, arqueòlegs territorials de la Generalitat de Catalunya. Tot seguit serà el torn de les presentacions de les diverses comunicacions i, finalment, el Simpòsium clourà amb un tast de vins de la DO Alella al celler romà.

Inscripcions a través d’aquest formulari
Per a més informació: info@turismemaresme.cat
Consulteu el programa de les VIII Jornades de Difusió del Patrimoni de La Laietània

Comparteix