L’ocupació hotelera del Maresme registra bons resultats per Setmana Santa, tot i la davallada general de les comarques de l’entorn de Barcelona

dijous 26 abril 2018

L’ocupació hotelera del Maresme registra bons resultats per Setmana Santa, tot i la davallada general de les comarques de l’entorn de Barcelona

Segons un informe de la DIBA, el Maresme obté una bona afluència de visitants durant tota la setmana, especialment pel que fa a l’ocupació hotelera, malgrat que la Setmana Santa s’hagi celebrat amb molta antelació respecte a l’any passat i la situació meteorològica inestable.
La darrera Setmana Santa s’ha tancat amb uns nivells d’ocupació turística inferiors respecte a la temporada 2017. Segons l'Enquesta Flaix d'ocupació turística, duta a terme pel Laboratori de Turisme de la Diputació de Barcelona, l’ocupació als allotjaments turístics de l’Entorn de Barcelona durant la Setmana Santa ha estat en general inferior a la del 2017 a les quatre tipologies d’allotjament que s’analitzen: hotels, turisme rural, càmpings i apartaments turístics.
 
Un descens on han pogut influir factors com el meteorològic, que enguany ha tingut incidència a nivell molt local, amb dies de sol, dies amb núvols arreu, vent en determinats indrets i precipitacions molt disperses; les reserves a última hora, i per tant no hi ha hagut tanta reserva anticipada, com va passar l’any passat; o les dates d’aquesta Setmana Santa, que han estat abans que el 2017.

El Maresme, resisteix la davallada de visitants
Tot i arrossegar la tendència generalitzada de la demarcació, el Maresme ha obtingut resultats positius en diversos indicadors. Pel que fa a l’ocupació l’hotelera, la comarca ha estat líder pel que fa als dies festius i feiners de la Setmana Santa: en els dies festius es va arribar a una taxa d’ocupació del 81, 4% i les jornades laborables van registrar una ocupació hotelera del 77,4%.
 
Pel que fa  a l’ocupació en turisme rural, el Maresme presenta l’ocupació més “baixa”(66,7 %) de les vuit comarques analitzades, seguida de l’Alt Penedès (78,2%) en els dies festius, mentre que en els laborables l’ocupació puja sensiblement. En relació a l’ocupació en càmpings i apartaments turístics, la comarca s’integra dins la destinació Costa Barcelona, que incorpora els establiments de les comarques del Baix  Llobregat, el Garraf, l’Alt Penedès, el Maresme, el Vallès Occidental i el Vallès Oriental. Els càmpings de Costa Barcelona, que acullen més del 90% de places de la  província, han registrat un petit decreixement d’1,5 punts percentuals de mitjana. L’ocupació mitjana dels apartaments de l’àmbit de la marca Costa Barcelona ha estat del 71,9%, -4,3 pp per sota del valor aconseguit el 2017.

Resultats enquesta Flaix Setmana Santa

 
 
 

Comparteix