EL BODEGÓ

De divendres 3 febrer 2023 a diumenge 2 abril 2023

EL BODEGÓ

Mataró
Inauguració: divendres, 3 de febrer a les 19h
ATENEU CENTRE CULTURAL
Organitza: Fundació IluroLA RIERA 92
93 790 92 67
ateneu@fundacioiluro.cat
Un any més des de la Fundació Iluro inaugurem una exposició que esdevé fruit de la feina feta per posar en valor el nostre fons d’art. Enguany la dediquem a un dels grans gèneres de la història de l’art: el bodegó. 

Aquesta exposició indaga i reflexiona entorn la multitud de formes, estils i maneres d’entendre un mateix gènere pictòric… tanmateix, volem anar més enllà. El bodegó és un gènere pictòric l’origen del qual es remunta a l’Antiguitat…de bodegons n’hi ha hagut sempre! 

Un bodegó no deixa de ser un document històric que ens permet conèixer molts aspectes de la societat i l’època a la qual pertany. Com han anat canviant els aliments al llarg de la història? Com era la dieta d’una persona del segle XVIII? Quins eren els gustos del segle XIX? Quins objectes eren característics del segle II? Per tant… podríem reflexionar com ha de ser el bodegó del segle XXI? On trobem bodegons avui en dia? Què ens diuen de la nostra societat? 

Aquesta exposició ens serveix per parlar del passat, però també per reflexionar sobre el present. Us convidem a construir el bodegó del segle XXI.
Comparteix