CATALUNYA,UN PAÍS D'ENGINY I INNOVACIÓ

De divendres 3 febrer 2023 a diumenge 23 abril 2023

CATALUNYA,UN PAÍS D'ENGINY I INNOVACIÓ

Calella
L’exposició es podrà visitar  al Museu del Turisme des del 3 de febrer fins al 23 d’abril de 2023
Catalunya ha estat bressol de nombroses aportacions d'abast mundial en els camps de la ciència i la tecnologia, aportacions de creadors, inventors i científics catalans que amb el seu enginy han revolucionat alguns àmbits com la recerca, la indústria tèxtil i la medicina, entre d'altres.
 El Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (MNACTEC)
ha cedit temporalment la seva exposició itinerant “Catalunya, un país d’enginy i innovació”, una mostra de 30 aportacions científiques i tècniques universals que han tingut el seu origen en terres catalanes.
 L’exposició es divideix en dos àmbits que representen dues grans etapes històriques: d’una banda, es recullen les aportacions científiques i tecnològiques fetes des de l’edat mitjana fins a la revolució industrial, i d’altra banda, els avenços, descobriments, estudis i invents que s’han esdevingut des de la revolució industrial fins als nostres dies.
 Entre les aportacions científiques i tècniques presentades a la mostra hi ha invents com l’astrolabi de Sunifred Llobet (últim quart del segle X), la volta catalana (s. XVI), el pany de miquelet (finals del segle XVI), la berguedana (finals del segle XVIII), el telègraf elèctric de Francesc Salvà (1791), el submarí de Narcís Monturiol (1859), el Tricicle Bonet (1890) o el pulsoreactor de Ramon Casanova (1917). També s’hi presenten descobertes científiques com les del metge Josep Salvany, el químic Josep Roura, el matemàtic Ferran Sunyer o el
bioquímic Joan Oró.”
Comparteix