Naturalesa

Les vint-i-vuit passejades que s’han programat pel 2019 al Parc del Montnegre i el Corredor tenen per objecte ajudar a conèixer millor el patrimoni natural i cultural del parc i gaudir del seu entorn. Aquest cicle de sortides es duu a terme, bàsicament en cap de setmana (dissabtes o diumenges), als municipis de l’àmbit del parc: Arenys de Munt, Dosrius, Fogars de la Selva, Llinars del Vallès, Mataró, Palafolls, Pineda de Mar, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Celoni, Sant Iscle de Vallalta, Tordera, Vallgorguina i Vilalba Sasserra. 

 

Dissabtes 11 de maig, 12 d’octubre i 16 de novembre.
Sortida a les 10h des de davant de l’aparcament de l’Hotel Gran Sol.
Itinerari: Plaça de la Vila, Can Pi, Torrent del Morer i Serrat d’en Mas, Can Calella i Vall de Golinons, Can Mascaró, Can Gasòfia, Can Gassons, Can Golinons, Plaça de la Vila.
Preu: 5€ per persona i 50% Descompte familiar (2 o més membres apuntats)
Inclou un pica – pica al final de la visita
Sant Pol de Mar

Les vint-i-vuit passejades que s’han programat pel 2019 al Parc del Montnegre i el Corredor tenen per objecte ajudar a conèixer millor el patrimoni natural i cultural del parc i gaudir del seu entorn. Aquest cicle de sortides es duu a terme, bàsicament en cap de setmana (dissabtes o diumenges), als municipis de l’àmbit del parc: Arenys de Munt, Dosrius, Fogars de la Selva, Llinars del Vallès, Mataró, Palafolls, Pineda de Mar, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Celoni, Sant Iscle de Vallalta, Tordera, Vallgorguina i Vilalba Sasserra. 

 

Alella té la sort d´estar envoltada de muntanyes.
Des dels cims d'alguns dels seus turons veurem Alella i el seu ric patrimoni.
També veurem les urbanitzacions de Nova Alella i can Comulada per on passarem.
Elements destacats: Turó del Bessó, Mirador dels Nou pins, vinyes, barraca de vinya.
 
Dissabte, 3 de juny de 2018.
Hora: de 10 a 12:30h
Lloc de trobada: Oficina de Turisme Alella – Pati de Can Lleonart
 
Preus: · 0-8 anys gratuït  · 9-17 anys 2 euros · adults 4 euros · Grups ( més de 10 persones) 3 euros
 
Es recomana inscripció prèvia

Amb motiu de la descoberta de la branca de la Via Augusta que passa per la costa, l’anomenada Via Marina de la Via Augusta, entre les ciutats de Girona i Barcelona travessant la comarca del Maresme, ens plau presentar un nou tram del Camí de Sant Jaume a Catalunya.

El nou tram, que deriva de l’actual existent que va de la frontera amb França cap a Montserrat, inicia el seu recorregut a la ciutat de Girona creuant les comarques del Gironès, la Selva, el Maresme i el Barcelonès fins arribar a l’església de Sant Jaume del carrer Ferran, a Barcelona.

CAMINADA INAUGURAL

El dissabte 28 d’abril, a les 08:30 h del matí, tindrà lloc la caminada inaugural de la Via Marina del Camí de Sant Jaume. La caminada iniciarà el seu recorregut a Sant Pol de Mar, al ben davant mateix de l’església de Sant Jaume i recorrerà el litoral del Maresme, finalitzant la caminada a la Platja del Callao (Mataró).

El tram comprès entre Sant Pol de Mar i Mataró és d’uns 20 km. Inicia el trajecte a Sant Pol i creua els municipis de Canet de Mar (passant per la Mare de Déu de la Misericòrdia), Arenys de Mar, Caldes d’Estrac, Sant Vicenç de Montalt, Sant Andreu de Llavaneres (on es desvia per les Cinc Sènies) i arriba a la capital del Maresme, Mataró.

L’escaleta de l’acte és el següent:

08:30 h Recepció dels caminant
09:00 h Benedicció del camí
09:30 h Inici de la caminada

COM ARRIBAR
L’acte té lloc als voltants de l’església de Sant Jaume (Carrer Abat Deas, 47, 08395 Sant Pol de Mar, Barcelona).
Es pot assistir mitjançant vehicle propi, però, sens dubte, una de les millors opcions de transport fins al punt de trobada és el tren.
Per consultar els horaris podeu clicar el següent enllaç: http://rodalies.gencat.cat/ca/inici

10h La Cadira del Bisbe (Premià de Dalt).

Recorregut: Cadira del Bisbe - Sant Mateu.

Durada: 2 h Distància: 2,88 km Desnivell: 234 m

La història de l’esquirolet del parc. Un itinerari a través d’un conte per als més petits de casa. Anirem descobrint el camí amb les diferents aventures del nostre amic Oriol l’esquirol fins arribar a Sant Mateu per participar a la Matinal del Parc, una festa per a petits i grans.

Preu per sortida: adults, 4 euros; menors, entre sis i dotze anys, 3 euros.
10% de descompte per a famílies nombroses i per als membres del Cercle de Voluntaris dels Parcs Naturals. 
 

Recorregut pels rials amb informacions de la flora i fauna més característiques i amb explicacions sobre determinades espècies vegetals, animals i tipus de materials que conformen l’hàbitat dels rials de la vila. El recorregut és de 8 km( dificultat mitjana). Les persones que hi participin cal que portin calçat adequat, aigua i un petit refrigeri. Preferible no acudir-hi amb gossos.

Hora inici: 9:30h.
Lloc: Plaça de l’Ajuntament
Durada: 4 h
Preu: Gratuït

A les 10.00 h
Punt de trobada: Oficina de Turisme, Riera Fosca 2. 08328 Alella
Preu: 4 euros

Utilitzarem un dels camins que antigament comunicaven Alella i Tiana, per anar fins al nucli original del municipi veí. Allà explicarem els seus orígens i tot d'històries i anècdotes relacionades amb aquest municipi.

30, 31 de març i 1 d’abril
per conèixer la seva història i llegendes de manera lúdica i divertida.  
L'horari i el punt de trobada queda pendent de determinar. Es concretarà en el moment de la reserva. 
Els preus seran els següents:
·  Adults: 5€
·  Família nombrosa, monoparentals, jubilats i docents: 4€
·  Menors de 14 anys: 4€
·  Menors de 7 anys: Gratuït

Pàgines

Comparteix
Subscribe to Naturalesa