SL-C 150 De la Conreria al turó de les Maleses

SL-C 150 De la Conreria al turó de les Maleses

Tiana

Temps: 1h 15 min
Distància: 3,2 km
Dificultat: Baixa
Activitat: Senderisme​

Punt d'inici: davant de la Fundació Pere Tarrés. Camí antic de Sant Fost de Campsentelles. Carretera BV-500 (la Conreria).

L'itinerari ens porta al jaciment iber del turó de les Maleses amb bones vistes a la costa i al Vallès. Transcorrre en gran part per la carena, a través de pistes i corriols. En indrets assolellats i sense cap font. Es recomana anar protegit del sol, sobretot a l'estiu.
 
El jaciment ibèric de Les Maleses és un poblat laietà situat en un emplaçament estratègic, amb una vista privilegiada sobre tot el Vallès, Barcelonès i Maresme. Va estar habitat des de el segle VI al II a.n.e. A partir dels treballs d'excavació que s'estan duent a terme, sabem que  l'estructura del poblat respon  a un model d'urbanisme regular, amb un carrer central i bateries de cases a banda i banda.

Actualment a les Maleses, trobem tres àrees excavades. La zona sud-est  amb tres cases de planta irregular.  La zona central i la zona  nord que de moment presenten un total de 19 cases. Una d'elles, la casa número 6, situada a la vessant de Sant Fost, es dedicava a la transformació de grans quantitats de cereals en farines. Per una altre banda, a la vessant de Montcada,  la casa 14 ens ofereix un espai destinat a la producció metal·lúrgica i a l'extrem Nord del poblat tenim un edifici singular amb mes de 8 habitacions i amb un espai circular central. Possiblement una àrea de recepció o bé la residència de la família amb  més prestigi del poblat.

Com arribar: El punt d'inici és la zona esportiva. Es troba a uns 500 m dels casc urbà de Tiana, sobre la carretera BV-5008, que és la carretera que connecta Tiana amb la carretera de Badalona a Mollet o B-500. També s'hi pot accedir des de la mateixa B-500 provenint de Badalona o Sant Fost de Campsentelles.

Transport públic: autobús B29 Badalona-Tiana. Hi ha parada prop del metro Pep Ventura (línea 2) o bé a l'estació de Montgat de Rodalies.

Consulta el mapa de l'itinerari a: www.parcs.diba.cat

 

1
Comparteix