SL-C 146 De la font de l'Alba a la Conreria

SL-C 146 De la font de l'Alba a la Conreria

Tiana

Temps: 35 min
Distància: 1,2 km
Dificultat: Baixa
Activitat: Senderisme​

Punt d'inici: zona esportiva de Tiana (carretera BV-5008).

Es tracta d'un itinerari curt i costerut que va de la zona esportiva de Tiana fins al coll de la Conreria pel camí de la font de l'Alba. En el passat, aquesta font va ser un paratge tradicional de passejada pels habitants de Tiana. Però després del gran incendi que va patir la Conreria el 1994, la font va perdre part del seu encant i atractiu. En l'actualitat, l'indret ha estat reconvertit en una àrea d'esplai i és adjacent a l'Observatori Astronòmic de Tiana, on hi ha un Punt d'Informació del Parc. La major part de l'itinerari transcorre per indrets assolellats, amb vegetació arbustiva. L'excursió passa pel davant, a la Conreria, del cementiri dels empestats, on hi ha enterrades les víctimes de 1870 del tifus icteroide, conegut com còlera o peste groga, del barri de la Barceloneta de Barcelona.

Com arribar: El punt d'inici és la zona esportiva. Es troba a uns 500 m dels casc urbà de Tiana, sobre la carretera BV-5008, que és la carretera que connecta Tiana amb la carretera de Badalona a Mollet o B-500. També s'hi pot accedir des de la mateixa B-500 provenint de Badalona o Sant Fost de Campsentelles.

Transport públic: autobús B29 Badalona-Tiana. Hi ha parada prop del metro Pep Ventura (línea 2) o bé a l'estació de Montgat de Rodalies.

Consulta el mapa de l'itinerari a: www.parcs.diba.cat

 

1
Comparteix