Per no perdre's

Per no perdre's

Premià de Mar
PRINCIPALS FESTES I FIRES
 
Gener:
Cavalcada de Reis

Febrer - març:
Festa Major d’hivern: Carnestoltes i el penjaculpes

Abril:
Fira de Sant Ponç, de Sant Jordi i Aplec de la Sardana

Maig:
Rebombori, festa de la cultura popular i tradicional

Juliol - agost:
Sardanes  i festes de barri

Juliol:
Festa Major: Pirates i premianencs

Agost:
Cinema a la fresca

Octubre:
Mercat del Mar

Desembre:
Nadal a Premià de Mar
 

JORNADES GASTRONÒMIQUES
 
Jornades gastronòmiques de la Festa Major
Jornades gastronòmiques del Mercat del Mar
Jornades gastronòmiques del tomàquet del Maresme
Jornades gastronòmiques del vi de la DO Alella
Jornades gastronòmiques del Bolet
 
MERCATS
Mercat municipal > Mercat de San Joan. c Gran Via de Lluis Companys número 125.
Mercat de marxants > dijous a la Riera de Premià
 
LLOCS PER VISITAR
 
Museu de l’Estampació > Ens mostra el fenomen de l’estampació tèxtil a Catalunya en un recorregut per la història, ciència, tècnica, art i disseny de l’estampació del segle XVIII fins l’actualitat.
 
Església Parroquial de Sant Cristòfol > l’església destaca per la seva portada d’estil barroc i el baldaquí de l’interior format per columnes salomòniques.
 
Patronat Social Premianenc > destaca la façana, amb dues arcades circulars de caràcter modernista i una guixeta, testimoni del què fou el Cinema Catalunya.
 
Escola “La Salle” > creat com a centre de formació de frares a principis del segle XX, és un edifici d’obra vista que destaca per les seves grans dimensions.
 
Cases de cós del nucli antic > el centre històric de Premià conserva les característiques cases de cos dels segles XVIII i XIX, que es poden veure en els carrers Gibraltar, Sant Cristòfol i Sant Antoni, entre d’altres
 
Antiga fàbrica de “La Lió” > la fàbrica La Lió Barcelona, d’estil modernista, fou la primera de l’estat que introduí la tècnica d’estampació a la lionesa, i actualment allotja una escola.
 
Masia de Can Manent > datada del segle XVII, és la contrucció més antiga del barri de mar que es conserva dempeus.  
 
Escola “Assis” > edifici d’estil modernista.
 
Can Ferrerons > de les moltes restes arqueològiques que s’ha trobat al municipi, destaca l’edifici octogonal romà de Can Ferrerons, únic a l’estat per la seva tipologia i estat de conservació. Actualment s’està treballant per a fer-lo visitable.

Monuments i curiositats:
Tan l'església de Sant Cristòfol com algun dels edificis d'estil neoclàssic (Can Ribas), les fàbriques modernistes de la indústria del Gas i alguns exemples noucentistes (Can Roure), col·laboren en aquest paissatge que podríem classificar d'històric.
També faria falta ressaltar la necròpolis, algunes viles romanes, el museu d'Estamació Tèxtil i el Municipal.
Premià de Mar també disposa d'edificacions de l'època pre-modernista dedicades a escoles com La Salle, Assís, La Lió, etc...
Per finalitzar tampoc falten els complets equipaments esportius...

ESPAIS NATURALS
 
Platges
 
Les platges de Premià de Mar es divideixen en 3 trams:
 
Platja de Ponent i Platja de la Descàrrega > Des del terme municipal del Masnou a l’espigó situat darrera l’estació de Renfe. Passeig de vianants paral·lel a la via del tren.
 
Platja Pla de l’Os i Platja Bellamar > Entre l’espigó situat darrera de l’estació de Renfe i l’espigó situat davant a la carretera de Vilassar de Daltt, on comencen les instal·lacions portuàries i el Club Nàutic. Passeig de vianants paral·lel a la via del tren. La Platja de Bellamar, davant del nucli antic de la localitat, és la més utilitzada pels residents de la part central de la població.
 
Platja de Llevant > Entre el límit nord de la zona portuària i el límit del terme municipal.
 
NO

Contingut relacionat

La caminada solidária Magic Line de Sant Joan de Déu celebra la seva 10a edició. La Magic Line SJD és una mobilització solidària que organitza...
Després de les diferents fases d'excavacions i obres, i del procés de museïtzació, el diumenge 26 de març s'inaugurarà el Museu Romà, convertit ja en...
Restaurant Saborós
Gran Via de Lluís Companys, 213
640 72 42 66
https://www.saboros.net/

- Xarxes...
Al Museu som sostenibles! Us proposem un taller on dissenyarem i estamparem una samarreta amb colorants ecològics i utilitzant la màquina circular de...
Encara no coneixes el Museu de l'Estampació?
Vols conèixer les tècniques de l'estampació tèxtil, i que t'expliquem quina relació té l'...

Pàgines

Comparteix