Per no perdre's

Per no perdre's

Malgrat de Mar
PRINCIPALS FESTES I FIRES
 
Gener
Cavalcada de Reis
 
Febrer
Fira d’hivern (comerciants i artesans)
Carnestoltes

Maig
Fira de primavera (comerciants i artesans)

Juny
Catifes de flors
Festa de Sant Joan i Sant Pau

Agost
Festa Major de Sant Roc

Setembre
Jornades folklòriques Adifolk
Dia Mundial del Turisme

Octubre
Aplec de la Sardana
Festival Internacional Bandes de Música i Majorettes, FIBM

Novembre
Jornades gastronòmiques del fesol del Ganxet

Desembre
Festa Major de Sant Nicolau
 
 
 
 
 
JORNADES GASTRONÒMIQUES
Jornades gastronòmiques del fesol del Ganxet (mitjan novembre – mitjan desembre)
 
 
MERCATS
 
Mercats de marxants >  dijous
 
 
LLOCS PER VISITAR

Església Parroquial de Sant Nicolau > tal i com la coneixem avui en dia, és del segle XVIII, encara que es conserven restes d’èpoques anteriors. Façana d’estil neoclàssic dedicada a Sant Nicolau de Bari.
 
Peixateries Velles > A finals del S. XIX. En la part sud estaven ubicades les carnisseries i en la part nord les peixateries, on actualment encara es conserva la pedra on es col·locava el peix.
 
Ajuntament > D’estil modernista, es va inaugurar el 15 d’agost de 1913. El seu interior ha estat remodelat completament.
 
Centre cultural > Espai dedicat a projeccions cinematogràfiques, representacions teatrals, conferències i altres actes culturals. Disposa a més d’una sala d’exposicions a la planta baixa.
 
Biblioteca Municipal La Cooperativa > Inicialment era una casa senyorial construïda a finals del segle XVI. Vivia en ella la família noble Clapers. Posteriorment va complir amb moltes funcions: Hospital de sang (S. XVIII), seu del Casino de Malgrat (S. XX). En l’actualitat ha estat reformada totalment i allotja la Biblioteca Municipal.
 
 “Ca l’Arnau” > D’estil modernista, construïda a l’any 1914. Va ser seu de l’escola de música. En l’actualitat allotja el departament de Turisme de Malgrat de Mar.
 
Torre de l’Esquena> Inicialment propietat d’Emili Argüí. Es tracta d’un edifici singular, únic exemplar d’una arquitectura senyorial de la fi del segle XIX (1885).
 
Torre de Can Serra > Edifici modernista iniciat l’any 1909 per Esteve Rocafort Carreras. D’estil modernista, compta amb treballs de forja en les baranes ondulades i decoració amb ceràmica i elements ornamentals de l’època. Actualment s’estan ultimant treballs de restauració de l’edifici per oferir a la planta baixa l’oficina ORGT i una Sala polivalent al primer pis
 
Nou Arxiu Municipal> Edifici que centralitzarà el dipòsit de la documentació històrica i administrativa del municipi. Catalogat com a immoble sostenible, donat que suposarà un estalvi energètic del 81% i un estalvi en emissions de CO2 a l’atmosfera del 74%. Estem davant d’un edifici de qualificació energètica A, que disposarà en la seva planta baixa d’un àmbit totalment públic amb una sala polivalent, vestíbuls, serveis i una sala de consulta. 
 
Antic Hospital i Capella. L’any 1441 Hug Descolomer va fer donació dels seus béns a fi que es construís un hospital pels pobres de Jesucrist. L’Hospital, actualment, fa funcions de centre terapèutic i la capella adjunta serveix per a fer-hi actes culturals.


ESPAIS NATURALS

Malgrat de Mar es caracteritza per la seva tranquil·litat i la seva extensa platja. Disposa d’uns espais naturals de  un considerable valor ambiental que permet passejar, gaudint d’un paisatge únic i immillorable. A més el municipi disposa de dos espais verds únics com són el Parc del Castell i el Parc Francesc Macià.
 
Delta del Riu Tordera > On es pot observar la flora i la fauna característica dels aiguamolls.
 
Pla de Grau > Gran espai agrícola protegida on es cultiven, sobre tot, productes de l’horta. Els productes més valorats són l’escarola i la mongeta blanca coneguda com a fesol del Ganxet. Aquesta llegum ha obtingut el segell de Denominació d’Origen Protegida.  
 
Platja de la Conca > La zona de les dunes és un espai preservat per la recuperació de la seva flora autòctona.
 
Parc Francesc Macià > És un dels parcs més grans de la zona amb més de 40.000 m2 i ofereix una gran varietat de possibilitats d’oci per passar un dia amb la família. En aquest espai trobem elements escultòrics, didàctics, botànics i paisatgístics. Zones de jocs per nens de 3 a 14 anys, de passeig, esportives, picnic i descans amb espais especials pels més petits, amfiteatre per espectacles culturals, pista de skating i zona d’originals jocs auditius.
 
Parc del Castell > Ha fet possible des de la seva creació una zona d’esbarjo i oci de la població, d’accés lliure i marc de múltiples activitats culturals. En el parc s’han celebrat en diverses ocasions aplecs de sardanes, festes de barri, concerts i revetlles populars. Els recorreguts existents en el parc permeten un apropament a diferents habitats i espècies mediterrànies. La funció de guaita de la seva torre, s’ha recuperat avui en dia amb una altra finalitat, la de mirador. De recent inauguració trobem l’ascensor inclinat que connecta el casc antic amb el Parc. Actualment es pot accedir al Parc des del Casc Antic amb l’ascensor inclinat.
 
Can Campassol > Autèntic pulmó i espai verd privilegiat que albergà una casa colonial on Zenòbia Camprubí, dona del premi nobel de literatura Juan Ramon Jiménez, passà alguns estius dels primers anys de la seva vida. Actualment hi està ubicat el Casal per als Jubilats.
La Pilona > Des de qualsevol de les nostres platges i en direcció sud, al bell mig del mar, hi ha una pedra anomenada la Pilona. Es tracta d’una plataforma artificial que servia, al començament del segle XX, com a punt d’embarcament del material de ferro de les mines de can Palomeres. Es transportava el ferro des de la muntanya mitjançant un sistema de vagonetes per unes torres metàl·liques.
 
 
Platges de Malgrat de Mar
 
Malgrat de Mar disposa d’un clima benigne durant bona part de l’any. Us convidem a passar un dia de sol i platja amb família. Prendre el sol, nedar, fer castells de sorra amb els vostres menuts, contemplar la vegetació autòctona de les dunes, conèixer el passat històric de la població a través de La Pilona, participar en les activitats que s’organitzen des de la Ludoteca infantil, practicar esports a les nostres places...
En les nostres quatre platges trobareu servei de vigilància i socorristes, passarel·les per a minusvàlids, serveis higiènics adaptats, dutxes i papereres.
Platja de l’Astillero > Des del límit amb Santa Susanna fins la Riera de Sant Genís de Palafolls, aquesta platja té una longitud aproximada de 1.000 metres. En plena zona hotelera, gaudireu de la platja però també d’un ambient turístic i lúdic, envoltat de xiringuitos, zones de pícnic i ofertes per passar un dia de platja amb família, entre les que destaquem el mini club infantil que en podreu gaudir amb els vostres menuts durant els mesos de juliol i agost.
Platja del Malgrat Centre > Des de la Riera de Sant Genís de Palafolls fins l’inici del Camí de la Pomereda, aquesta platja té una longitud aproximada de 900 metres i està guardonada amb la bandera blava per la seva qualitat d’aigua i serveis que ofereix, és l’escenari per passar un dia vora el mar. És una platja fantàstica per practicar-hi activitats lúdico esportives i pels més menuts.
Platja de la Conca i de la Punta del Riu Tordera > Des de l’inici del Camí de la Pomereda fins a la desembocadura del Riu Tordera, aquesta platja és la més llarga de totes arribant als 2.600 metres de longitud. Aquest és espai protegit, i és un dels pocs punts de contacte entre espai rural i platges a la província de Barcelona on els amants de la natura trobaran una platja verge on caminar entre dunes, avistar ocells i gaudir de la flora pròpia del Delta de la Tordera.
 
 
RUTES TURÍSTIQUES

Culturals
Història Malgrat lligat amb arquitectura (Pendents de crear al 2011)

Naturals
Pla de Grau llitat a l’agricultura (Pendents de crear al 2011)
Mines de Can Palomeres lligat al passat miner de Malgrat (Pendents de crear al 2011)
PR-160 Malgrat Sant Genís de Palafolls (Pendents de crear al 2011)

 
NO

Contingut relacionat

Divendres 17 de febrer,Rua de carrosses i comparses,21.30 h plaça de la Germana Campos, que recorrerà Joan Maragall, Fonlladosa, Carme,...

1r Open Internacional de Taekwondo

El Pavelló Germans Margall acollirà aquest pròxim dissabte la primera edició de l'Open Internacional...
11:00 hores Parc de Can Campassol

Actuació de tots els grups de bandes de música participants

17:00 hores Parc de Campassol...
17:30 hores Plaça J.A. Clavé

Actuació de Bande de música italian i grups de folk de la República Txeca, India, Malta, Indonèsia i Nepal

Pàgines

Comparteix