Curiositats

Curiositats

El Masnou

Llegenda que explica l’origen de la vila del Masnou
 
Vivia a Teià una noia molt bonica, Maria, una pubilla d’una de les cases de pagès principals del poble, Ca l’Estany. La seva bellesa es va fer famosa més enllà de la vila i va arribar a oïdes d’un dels principal de Mallorca, un pirata procedent d’Aràbia, descendent directe del cèlebre Hassan, valí d’Osca, qui va emprendre viatge cap a la costa del Maresme amb la intenció de raptar a la pubilla. Arribats el pirates al poble i vestits a la manera del país, van esperar a la pubilla que sortís de missa per a raptar-la. Però quan van forçar a la noia per a encaminar-la cap el torrent que baixava cap a la costa, teianencs que es van adonar del rapte van enfrontar-se amb els pirates i van aconseguir rescatar a Maria i matar al cabdill àrab.
 
El torrent que fou finalment sepultura del pirata va ser anomenat “Torrent d’Hassan” i ben aviat, per mofa del pirata, “Torrent de l’Ase”. La Maria es va casar i es va establir prop de la platja a una nova llar: el Mas Nou, i a partir d’aquí, el futur poble del Masnou ja tenia nom. 

0

Contingut relacionat

Itinerari en francès pels equipaments culturals més emblemàtics de la vila del Masnou.
Cal inscripció prèvia
Hora: 11:00
Punt de...

Gaudeix d'una degustació de productes masnovins maridats amb vi de la DO Alella a la Casa del Marquès ​ (pg. de Joan Carles I, 12)
Preu: 7...

Itinerari pels equipaments culturals més emblemàtics de la vila del Masnou.
Us convidem a una emocionant i enriquidora passejada pels...

Del 20 de juliol al 9 de setembre
Exposició de la Xarxa de Museus Marítims de la Costa Catalana
Aquesta mostra aplega imatges...

Programació estable d'arts visuals 2018. L'exposició es podrà visitar fins al 12 d'agost.
Hora: 19 h
Lloc: Espai Casinet: Plaça de la...

Pàgines

Comparteix