Curiositats

Curiositats

El Masnou

Llegenda que explica l’origen de la vila del Masnou
 
Vivia a Teià una noia molt bonica, Maria, una pubilla d’una de les cases de pagès principals del poble, Ca l’Estany. La seva bellesa es va fer famosa més enllà de la vila i va arribar a oïdes d’un dels principal de Mallorca, un pirata procedent d’Aràbia, descendent directe del cèlebre Hassan, valí d’Osca, qui va emprendre viatge cap a la costa del Maresme amb la intenció de raptar a la pubilla. Arribats el pirates al poble i vestits a la manera del país, van esperar a la pubilla que sortís de missa per a raptar-la. Però quan van forçar a la noia per a encaminar-la cap el torrent que baixava cap a la costa, teianencs que es van adonar del rapte van enfrontar-se amb els pirates i van aconseguir rescatar a Maria i matar al cabdill àrab.
 
El torrent que fou finalment sepultura del pirata va ser anomenat “Torrent d’Hassan” i ben aviat, per mofa del pirata, “Torrent de l’Ase”. La Maria es va casar i es va establir prop de la platja a una nova llar: el Mas Nou, i a partir d’aquí, el futur poble del Masnou ja tenia nom. 

0

Contingut relacionat

Un repte amb pistes escampades per tota la població, enigmes i proves esbojarrades que haureu de fer amb un telèfon i un compte d'Instagram....

Del 27 al 1 de juliol

Podeu consultar el programa aquí

Itinerari pels equipaments culturals més emblemàtics de la vila del Masnou
Cal inscripció prèvia.
Hora: 11:00
Punt de trobada:...

Visita guiada gratuïta
Us convidem a submergir-vos sota terra per descobrir un tram de les mines d'aigua Cresta i Malet, que formen part d'...

Visita guiada a l'Arxiu Municipal
L'Arxiu Municipal mostra les seves instal·lacions amb motiu del Dia Internacional dels Arxius.
Hora...

Pàgines

Comparteix