Curiositats

Curiositats

El Masnou

Llegenda que explica l’origen de la vila del Masnou
 
Vivia a Teià una noia molt bonica, Maria, una pubilla d’una de les cases de pagès principals del poble, Ca l’Estany. La seva bellesa es va fer famosa més enllà de la vila i va arribar a oïdes d’un dels principal de Mallorca, un pirata procedent d’Aràbia, descendent directe del cèlebre Hassan, valí d’Osca, qui va emprendre viatge cap a la costa del Maresme amb la intenció de raptar a la pubilla. Arribats el pirates al poble i vestits a la manera del país, van esperar a la pubilla que sortís de missa per a raptar-la. Però quan van forçar a la noia per a encaminar-la cap el torrent que baixava cap a la costa, teianencs que es van adonar del rapte van enfrontar-se amb els pirates i van aconseguir rescatar a Maria i matar al cabdill àrab.
 
El torrent que fou finalment sepultura del pirata va ser anomenat “Torrent d’Hassan” i ben aviat, per mofa del pirata, “Torrent de l’Ase”. La Maria es va casar i es va establir prop de la platja a una nova llar: el Mas Nou, i a partir d’aquí, el futur poble del Masnou ja tenia nom. 

0

Contingut relacionat

Festivals de música per a tots els gustos, i per tota la comarca! Tria'n el teu a la guia de festivals de música del Maresme!

Cursa de 5 quilòmetres adreçada a tothom, organitzada per l’entitat esportiva Club Atletisme La Sansi
El Masnou
...

El Museu Cusí de Farmàcia pertany a la Reial Acadèmia de Farmàcia de Catalunya. Mostra una farmàcia benedictina del segle XVIII procedent del...

Dates: 6 i 12 de maig
Lloc i adreça:
6 de maig - Església de Sant Pere (pl. de l’Església, 5)
12 de maig - Sala Joan Comellas, ...

De 10h a 22h del vespre
Dj's reconeguts a la comarca com Nachap o Caameo i un concert de la banda de moda Big Mouthers. Un market de fins a...

Pàgines

Comparteix