Curiositats

Curiositats

Argentona

La llegenda dels repicatruges d'Argentona
 
Una vegada en un poble anomenat Argentona hi vivia un noi a qui mai li sortia res bé. Un dia el capellà li va dir que si volia una feina, ell li donaria una: tocar les campanes, ell no va dubtar i va acceptar la feina.  
Quan ja portava temps treballant, el capellà li va explicar que havia de fer una feina molt important: el capellà li va dir: Mira noi, demà vindrà el bisbe, i vull que sigui un dia molt important, o sigui que quan el vegis venir toca les campanes ben fort! El capellà li va explicar que quan veies una boira de pols pel camí podia començar a fer picar les campanes.
El noi estava tan nerviós per si s’equivocava que es va quedar a dormir allà. Llavors l'endemà quan estava esperant que vingués, va veure per la riera molta pols, ell es va pensar que era la carrossa del Bisbe que ja venia i va començar a tocar les campanes; però quan es va anar acostant més la polseguera tothom va veure que no era el bisbe, era un ramat de truges!!
Aquesta és la llegenda que ens ha deixat el nom de "Repicatruges" als argentonins. 

0

Contingut relacionat

www.museucantir.org
93 797 21 52
Plaça de l’Església, 9 – Argentona
El Museu del...

Vine a tastar la perla verda maresmenca! Fins al 30 d'abril

Durant les vacances de Setmana Santa ens agradarà que ens acompanyis en el curset que farem al Museu del Càntir on, mitjançant diferents...

L'edició d'enguany del Carnestoltes a Argentona se celebrarà els dies 23, 24 i 25 de febrer i l1 de març. A més de ser uns dies de festivitat i...

Inauguració divendres 24 de febrer a les 19 h

“Els papers que Josep M. Codina ens presenta, subtils i plens de lirisme, reflecteixen les...

Pàgines

Comparteix