Curiositats

Curiositats

Argentona
La llegenda dels repicatruges d'Argentona
 
Una vegada en un poble anomenat Argentona hi vivia un noi a qui mai li sortia res bé. Un dia el capellà li va dir que si volia una feina, ell li donaria una: tocar les campanes, ell no va dubtar i va acceptar la feina.  
Quan ja portava temps treballant, el capellà li va explicar que havia de fer una feina molt important: el capellà li va dir: Mira noi, demà vindrà el bisbe, i vull que sigui un dia molt important, o sigui que quan el vegis venir toca les campanes ben fort! El capellà li va explicar que quan veies una boira de pols pel camí podia començar a fer picar les campanes.
El noi estava tan nerviós per si s’equivocava que es va quedar a dormir allà. Llavors l'endemà quan estava esperant que vingués, va veure per la riera molta pols, ell es va pensar que era la carrossa del Bisbe que ja venia i va començar a tocar les campanes; però quan es va anar acostant més la polseguera tothom va veure que no era el bisbe, era un ramat de truges!!
Aquesta és la llegenda que ens ha deixat el nom de "Repicatruges" als argentonins. 
NO

Contingut relacionat

30 de setembre i 1 d'octubre de 12 a 24 h, 2 d'octubre de 12 a 22h, al c...

La gran festa de la pagesia catalana tornarà els dies 1 i 2 d’octubre amb un cap de setmana de portes obertes i visites gratuïtes...

Argentona es retroba enguany amb la Festa Major de Sant Domingo, la cita més important del seu calendari cultural i festiu, recuperant els seus...
Un any més Argentona tornarà a gaudir d'una de les revetlles més esperades de l'any, amb una tarda i nit farcides d'...

Pàgines

Comparteix