Mataró

Al llarg de tota la jornada farem una selecció dels materials virtuals #joemquedoacasa que el nostre equip d’activitats ha estat elaborant durant el temps de confinament. Podreu recuperar o descobrir les fantàstiques mandales infantils i dissenys per acolorir inspirats en els dissenys propis de la Casa, la interessant visita virtual de la façana, el divertit joc de les Paraules Encadenades i, fins i tot, un tutorial de les nostres activitats familiars! Són activitats on podeu participar amb comentaris o compartint alguna de les creacions proposades. Us deixeu recomanar?
 
Enllaç web

Què volem fer? Convidar a la ciutadania a participar en la campanya de recollida de la memòria material que sigui testimoni del pas de la COVID-19 per la nostra ciutat, per decidir-ho entre tots. Convertirem el Museu de Mataró en un punt de trobada de la diversitat de perspectives de l’impacte de la COVID-19 en les nostres vides.

El nostre objectiu? Recollir, primer virtualment i més tard materialment, els testimonis de la pandèmia que hom consideri necessari conservar com a patrimoni cultural, per tal de poder configurar els relats que ens caldrà articular a l’entorn d’aquesta crisi sanitària, social i econòmica.

Els materials proposats poden ser molt diversos: imatges que capturin moments del confinament objectes que s’han convertit en quotidians durant el confinament (EPIS, pancartes, cartells, dibuixos...) els aplaudiments als balcons, les vivències dels malalts, dels professionals als hospitals i les residències de gent gran.

També busquem testimonis de: els professionals d’activitats essencials les empreses que han adaptat la seva producció per atendre les demandes d’aquesta crisi sanitària les diferents propostes culturals de qualsevol àmbit que han anat sorgint al llarg d’aquests dies

Enllaç web
 

La Nau Gaudí de Mataró proposa el concurs “Gaudí et posa a prova” per engrescar-te a saber més sobre la figura i l'obra d’Antoni Gaudí. El 18 de maig plantejarem diferents preguntes relacionades amb l’arquitecte català més universal als perfils de Twitter @bassatmataro i Facebook @bassatmataro/. Quan les circumstàncies ho permetin, es convidarà a una visita guiada a la Nau Gaudí als qui encertin totes les preguntes. Us animem a participar-hi des de casa enviant-nos les vostres respostes a l’etiqueta #GaudiEtPosaAProva.

Aquest dies, tancats a casa, l’hora dels àpats s’ha convertit en un dels millors moments del dia. Sou dels que us agrada parar taula amb una vaixella tota conjuntada, o bé ho feu amb un plat d’IKEA, un bol xinès i una tassa de cafè «Duralex» que us va donar l’àvia? Al Museu de Mataró podem parar taula amb plats, bols i gots de diferents èpoques i procedències que ens ajuden a conèixer els gustos i costums dels nostres avantpassats i... molt més. Voleu provar-ho amb la vostra vaixella de casa? A partir d’avui i fins el 18 de maig, Dia Internacional dels museus, el Museu de Mataró compartirà en les seves xarxes socials una mostra dels elements que conformen les vaixelles que es custodien al seu fons. Es convidarà a interactuar amb les publicacions d’elements de les vaixelles curioses que la gent tingui a casa, us proposem divertir-nos i compartir-ho, cada dia, sota el hashtag #platsataula #DIM2020 .

Enllaç web
 


La Casa Coll i Regàs de la Fundació Iluro us proposa una nova activitat virtual anomenada “Troba els 7 errors” amb una sorpresa final. La proposta està creada exclusivament per a celebrar el Dia Internacional dels Museus 2020. L’activitat, en format de visita guiada, es desenvolupa en 7 espais diferents de la casa i haureu de trobar 7 explicacions errònies durant la visita, que publicarem el matí del dilluns 18 de maig a tots els nostres perfils. Si voleu participar podreu fer ús dels vídeos al nostre canal de YouTube (www.youtube.com/fundacioiluro) per contrastar informació i corregir els errors. Podeu donar les vostres respostes en els missatges, públics o privats, de les diferents xarxes socials el mateix dilluns 18 de maig fins les 23:59, o bé esperar-vos l’endemà, dimarts 19 de maig, quan publicarem les solucions. Pels usuaris que resolgueu els 7 errors dins del termini, sortejarem una visita guiada per a dues persones a la Casa Coll i Regàs. Preparats i preparades? Comencem!

Enllaç web

 

La mirada tàctil a Can Marfà

Us convidem a un itinerari sensorial per l'exposició Mataró, capital del gènere de punt. Un recorregut per la història del gènere de punt a Catalunya

Fes un recorregut sensorial pel relat Mataró, Capital del gènere de punt i coneixeràs tots els secrets de la fabricació d’aquest tipus de teixit, la importància i el desenvolupament que va tenir aquesta indústria a casa nostra.

Info i link al programa la Mirada tàctil

Escolta, mira o passeja’t 

Posem a l’abast diferents maneres de passar una estona des de casa, a les diferents seus del Museu de Mataró, alhora que podràs passejar i escoltar altres relats d’altres museus catalans que compartim aquests recursos.

 
Visita el Museu

Els arxius comarcals catalans poden custodiar tot tipus de documents de la comarca, amb independència de qui els ha produït i del seu suport (paper, pergamí, fotografies, enregistraments sonors, pel·lícules, etc.).

D’altra banda, fan alhora les funcions d'arxiu comarcal i d'arxiu municipal del municipi cap de comarca, quan aquest no té un arxiu pròpiament constituït. A més, el consell comarcal i el municipi cap de comarca poden acordar la gestió conjunta del centre, mitjançant conveni, de manera que aleshores l'arxiu fa les funcions d'arxiu comarcal i d'arxiu municipal.

Reben i conserven la documentació dels ajuntaments caps de comarca i la dels seus organismes autònoms, així com, la d'aquells ajuntaments que determinin dipositar-la a l'arxiu, sense perdre'n la titularitat. I tot això, entre d’altres serveis de preservació del patrimoni documental.

L’Arxiu Comarcal del Maresme es troba a Can Palauet (Mataró) i el seu director és Alexis Serrano.

Podeu fer el tour virtual a l’Arxiu Comarcal del Maresme i veure com és a través d’aquest enllaç:

http://xac.gencat.cat/ca/llista_arxius_comarcals/maresme/

O també ampliar la informació de les activitats que proposa, al web de l’equipament:

http://xac.gencat.cat/ca/llista_arxius_comarcals/maresme/

Precisament, al web de l’Arxiu Comarcal hi trobareu notícies d’actualitat de les activitats i publicacions que impulsen, dades, agenda, documents escollits, publicacions, imatges, recursos pels investigadors, cercador de documents i de premsa, informació dels projectes i el seu canal Youtube, entre d’altres moltes propostes per veure la riquesa documental, un pilar fonamental dels municipis del Maresme.

Llamineria ibèrica amb crema de pèsols i chutney de piña al romaní. Del restaurant Garlic de Mataró.

Llamineria ibèrica amb crema de pèsols i chutney de piña al romaní. Del restaurant Garlic de Mataró.

Pàgines

Comparteix
Subscribe to Mataró