Mataró

10 restaurants de Mataró, un de Llavaneres i un de Caldes d'Estrac participen a les Jornades Gastronòmiques del Plat de Mataró.

Mataró celebra enguany les 22es jornades gastronòmiques del Plat de Mataró, Pèsols amb sèpia i patates, amb la participació de 12 restaurants, dels quals 10 són de Mataró i  dos de fora de la ciutat, un de Llavaneres i un altre de Caldes d’Estrac. Aquestes jornades s’emmarquen en les jornades gastronòmiques dels Pèsols del Maresme.

Aquest any, l’inici de les Jornades del Plat de Mataró es celebra a l’Escola de Restauració i  Cambreria de Mataró, propietat del Gremi. Durant l’acte, el professor de cuina Enric Barrull i els seus alumnes elaboraran la recepta del Plat de Mataró, servint posteriorment un  tast als assistents.

Els restaurants participants són: Caminetto, Auto D’Ara, Iluro, L’Harmonia, La Girella, La Nova Rosaleda, Mundial, Nou Daxana, Nuus (Hotel Atenea), Panoràmic Laietània; tots ells de Mataró. I La Tasqueta, de Caldes de Caldes d’Estrac i Pins Mar, de Sant Andreu de Llavaneres.

Tens una cita gastronòmica amb el pèsol al Maresme! Vine a Temps de Pèsols i podràs fer la ruta gastronòmica de la tapa del pèsol, degustar menus de pesolada a diferents restaurants de la comarca, participar en tallers, un concurs de cuina i moltes altres activitats. 

Vine a conèixer els pèsols del Maresme. T’ hi esperem amb activitats com la ruta gastronòmica de la tapa del pèsol, degustació de menús de pesolada, tallers, concurs de cuina, i molt més.

De 10h a 20:30h a la Rambla de Mataró
Durant tot el dissabte amb un nou format tipus passarel·la estàtica, els comerços participants mostraran els seus productes o serveis creant exposicions singulars i creatives que cridaran l’atenció del ciutadà.

A les 11 h a la Nau Gaudí. Carrer de la Cooperativa, 47
Vine a conèixer les manifestacions arquitectòniques que aquest moviment cultural, que es produeix a Europa a finals del segle XIX i principis del XX, va deixar a Mataró en edificacions diverses: fàbriques, mercats, botigues i habitatges entre altres. Descobreix alguns edificis dels principals arquitectes del Modernisme català. Iniciarem la ruta a la Nau Gaudí, primera obra d’Antoni Gaudí, i, tot passejant, apreciarem l’arquitectura decorativa d’edificis com la Beneficència, el Saló de Sessions de l’Ajuntament, la casa natal de Josep Puig i Cadafalch, el mercat del Rengle, la botiga La Confianza, la casa Parera, per acabar la visita davant de la casa Coll i Regàs, l’obra més representativa de Josep Puig i Cadafalch, propietat de la Fundació Iluro.
Activitat gratuïta
Inscripció prèvia: no.

a les 11h a la Riera,48 (Ajuntament de Mataró)
Miquel Biada va ser l’impulsor del primer ferrocarril de la península Ibèrica, que es va inaugurar el 1868 amb un trajecte entre Barcelona i Mataró. Aquest recorregut guiat permet visitar els escenaris relacionats amb la vida de Biada a la ciutat i aproximar-se a la seva època i a la revolució que va significar l’arribada del tren.
Preu: activitat gratuïta
No cal inscripció prèvia.

A les 11 h a la Nau Gaudí (C. Cooperativa, 47)
La ruta permet als visitants conèixer el fenomen de la industrialització a Mataró, valorar la producció del gènere de punt d'algunes fàbriques, conèixer diferents tipus de cooperatives, conèixer el paper d'emprenedors, d'industrials i d'obrers i veure l'evolució que han tingut les antigues fàbriques fins a l'actualitat.
Activitat gratuïta. No cal inscripció.

 

9 i 10 de març
Fira amb una oferta comercial que aglutina els productes més tradicionalment vinculats a la natura com ara les plantes, els arbres, el material de jardineria i els productes agrícoles de proximitat, amb altres com els productes artesanals d’alimentació i degustació, i l’artesania variada.
 

A les 11 h. Punt de trobada: Oficina de Turisme (Davant l’Ajuntament de Mataró)
Descobreix Mataró fent un tast per la seva història a través d’anècdotes i lectures, tot passejant pels carrers, edificis i places i gaudint dels racons més singulars.
Visita gratuïta. No cal inscripció.

Pàgines

Comparteix
Subscribe to Mataró