Xarxa Productes de la Terra

Xarxa Productes de la Terra

93 741 16 23 
productesdelaterra@ccmaresme.cat
Horari: Dilluns a divendres de 9:00 a 14:00h 
El Consell Comarcal del Maresme participa en el projecte Xarxa Productes de la Terra, impulsat per la Diputació de Barcelona, des de 2010.

La Xarxa Productes de la Terra Maresme té com a objectiu principal enfortir el teixit empresarial del sector agroalimentari a partir de diferents accions (promoció, formació, assessorament...) per tal que les empreses siguin més competitives i sostenibles. 

Així, les empreses i autònoms als que es dirigeixen són aquells que produeixen i/o elaboren productes agroalimentaris de proximitat, qualitat, irrepetibles, amb personalitat, sabors i aromes. Si voleu conèixer on poder trobar la gran varietat de productes conreats i elaborats al Maresme podeu consultar-los a la web del Consell Comarcal del Maresme.

Productes singulars del Maresme

Al Maresme podem gaudir de molts productes de l’horta, com el pèsol del Maresme, la maduixa del Maresme, el tomàquet pometa, la cirera d’en Roca o el fesol del Maresme (inclosa la mongeta del ganxet). 
Alguns d’ells a més, compten amb l’organització de jornades gastronòmiques per part dels municipis on poder gaudir del producte en tota la seva esplendor. 

També destaquen productes de la mar autòctons com el calamar o la gamba d’Arenys i productes de pastisseria com la coca de Llavaneres. Els vins de la DO d’Alella també representen l’essència de la comarca i la DOP de la mongeta de ganxet.  Tots aquests productes posen en valor la comarca del Maresme i la seva rica gastronomia.
NO
El fesol de ganxet té una forma aplanada, similar a la d’un ronyó, amb un ganxet a un dels extrems que n’és el tret característic i que li dóna nom. De grandària mitjana, a la boca té...
Descobreix els millors postres de Nadal Km. 0 amb aquesta selecció de dolços de la llista d’artesans inscrits a la Xarxa de Productes de la Terra – Maresme. Torró de praliné cruixent – Pastisseria la...
Comparteix