Tomàquet de Montserrat amb bacallà confitat i rossinyols saltats

Tomàquet de Montserrat amb bacallà confitat i rossinyols saltats

Ingredients
4 tomàquets de Montserrat mitjans
½ morro de bacallà dessalat
oli d’arbequina
vinagre de poma
all i julivert
½ kg de rossinyols 

Preparació
Talleu a làmines el tomàquet  i ho reserveu, després el bacallà s’ha de confitar amb l’oli a temperatura baixa fins a quedar a punt de caramel, reserveuperquè es refredi. Quan sigui fred talleu-lo  a daus i poseu-ho a macerar  amb el vinagre de poma de 5 a 10 minuts (segons el gust).
En una paella saltarem  els rossinyols amb all i julivert ben picats, un cop fet ho tirarem pel damunt del tomàquet i el bacallà.
Pel muntatge del plat: col·loquem les làmines de  tomàquet al fons del plat, les amanim amb sal,  a sobre hi posem  els daus de bacallà  i després els rossinyols saltats. Ho acompanyarem amb una vinagreta de tomàquet amb oli i vinagre de poma, i finalment ho tirarem per sobre.
 
Recepta dels alumnes de cuina de l’Escola de Restauració i Cambreria del Gremi d’Hostaleria i Turisme de Mataró i el Maresme, inclosa al llibret de les Jornades gastronòmiques del Tomàquet del Maresme de  2014.

0
Comparteix